Την απόφαση να διεισδύσει στην ελληνική τουριστική αγορά πήρε η γνωστή Ισπανική εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτου Centauro Rent a Car, θέλοντας να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία της στον τουρισμό της Μεσογείου.

Η ιστορία της εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Francisco Devesa, πηγαίνει πίσω στο 1973 ενώ εδώ και μία τριετία, από το 2016 η εταιρεία έχει ξεκινήσει την επέκτασή της εκτός της Ισπανίας, στην ιταλική και την πορτογαλική αγορά.

Στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και την Κρήτη, επιχειρώντας από το νέο έτος, να αξιοποιήσει το θετικό momentum του ελληνικού τουρισμού.

Η ελληνική αγορά θα είναι έτσι η τρίτη ξένη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η ισπανική εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, η οποία βρίσκεται ήδη σε Ιταλία και Πορτογαλία.

Με βάση το σχεδιασμό, στην Ελλάδα η εταιρεία ξεκινά παρέχοντας αρχικά υπηρεσίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη- Ηράκλειο και Χανιά- και όπως εκτιμά η ίδια, πρόκειται να δημιουργήσει συνολικά 100 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 70 άμεσες και οι 30 έμμεσες.

Πως προέκυψε η επέκταση σε Ελλάδα

Η απόφαση για την επέκταση στην ελληνική αγορά από το 2019, ήλθε δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί μία ώριμη τουριστικά αγορά, την ίδια στιγμή που το ενδιαφέρον από το πελατολόγιο της εταιρείας στην Ισπανία, την Ιταλία και το Πορτογαλία για τη χώρα μας είναι πολύ μεγάλο.

Ο στόλος της εταιρείας, αριθμεί πάνω από 22.000 οχήματα διαφορετικών τύπων, και όπως υποστηρίζει η ίδια “χάρη στις συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές, είναι σε θέση να ανανεώνει τον στόλο της κάθε επτά μήνες».

Με τα νέα γραφεία στην ελληνική αγορά, η ισπανική εταιρεία που ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές της Ισπανίας θα αποκτήσει παρουσία σε μία από τις πιο πολυσύχναστες, τουριστικά χώρες της Μεσογείου, όπου ο αριθμός των διεθνών αφίξεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 32 εκατομμύρια το 2018.

Συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων νέων υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, ισάριθμων στην Ιταλία κι επιπλέον τεσσάρων στην Πορτογαλία, το δίκτυο της Centauro Rent a Car αριθμεί συνολικά 27 γραφεία, δεδομένου ότι η εταιρεία διαθέτει 15 υποκαταστήματα στην Ισπανία σε βασικά τουριστικά θέρετρα (Μαγιόορκα, Ιμπιζα, Μάλαγα κ.α.) αλλά και αστικά κέντρα (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Σεβίλλη) σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here