Τα νέα οικονομικά αποτελέσματα της Navios Maritime Holdings έφεραν χαμόγελα στην ναυτιλιακή και στην πρόεδρο και CEO της εταιρείας κα. Αγγελική Φράγκου

Ειδικότερα,το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Navios Maritime επέστρεψε στην κερδοφορία, καταγράφοντας έσοδα 117 εκατ. δολαρίων και κέρδη 0,2 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 53,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Τα κέρδη του α’ τριμήνου προήλθαν από την αύξηση των εσόδων της στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε στα 48,6 εκατ. δολάρια, έναντι 28,7 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Το μέσο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) αυξήθηκε κατά 103,4% στα 14.404 δολάρια την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι με 7.082 δολαρίων την ημέρα την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Navios Maritime Holdings, η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021, καθώς η Navios Maritime Holdings ανέφερε έσοδα 117 εκατ. δολαρίων και προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 48,6 εκατ. δολαρίων. H πανδημία υποχωρεί, καθώς αυξάνεται η διάθεση των εμβολίων. Το γεγονός αυτό, μαζί με τα μέτρα προσαρμοστικής πολιτικής, δίνουν ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αύξησε πρόσφατα την πρόβλεψή του στο 6% για το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2021, δίνοντάς μας αισιοδοξία σχετικά με τη ζήτηση για πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Στην πραγματικότητα, απολαμβάνουμε αυτόν τον αντίκτυπο, με τα ποσοστά TCE (ισοδύναμο χρονοναύλωσης) του πρώτου τριμήνου του 2021 να υπερδιπλασιάζονται σε σχέση με τα ποσοστά TCE του πρώτου τριμήνου του 2020 και να αυξάνονται περίπου 9% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020».

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here