Δημήτρης Μαλλάς

 

Μία διαφορετική προσέγγιση -που προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις- στον τομέα του λογισμικού πρόβλεψης κινδύνων ακολουθεί η Green 13, μία εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν από 4 χρόνια στη Βρετανία και δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά.

Η Green 13 ιδρύθηκε από τον Χριστόφορο Μάρτη και τον Rob Green με στόχο να δημιουργήσει μία νέα γενιά λογισμικού πρόβλεψης κινδύνων (actuarial software), το οποίο να χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία και τεχνικές. Η προσπάθεια που ξεκίνησε είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας σουίτας εφαρμογών με την επωνυμία Green 13 – Iris, οι οποίες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό κλάδο και αναζητούν μία λύση που να τους επιτρέπει να παίρνουν αποφάσεις έχοντας στη διάθεση τους όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα πρόβλεψης κινδύνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το νεαρό της «ηλικίας» της Green 13, το πελατολόγιο της περιλαμβάνει τη Μetlife, μία από τις 4 μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων, μία μικρότερη συμβουλευτική εταιρεία καθώς και μία ασφαλιστική εταιρεία που εξειδικεύεται στο χώρο των ασφαλειών ζωής. Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Green 13, το Iris χρησιμοποιήθηκε για την αντικατάσταση υπαρχόντων, παραδοσιακών πλατφορμών και τα αποτελέσματα σε επίπεδο ταχύτητας αλλά και αυτοματοποίησης διαδικασιών είναι τέτοια ώστε οι πελάτες ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην αντικατάσταση και άλλων υπαρχόντων συστημάτων με εφαρμογές της σουίτας Iris.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Iris περιλαμβάνει μία σειρά από εφαρμογές που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιχειρήσεις.

Το Iris-D είναι το λογισμικό για την επικύρωση των δεδομένων (data validation) με το D να αντιστοιχεί στη λέξη data. Το Iris-C είναι το πρόγραμμα που αναλαμβάνει την εκτίμηση των κινδύνων με το C να αντιστοιχεί στη λέξη calculations. Το Iris-X αναλαμβάνει την εξαγωγή δεδομένων και τη δημιουργία μοντέλων, ενώ το Iris-SQL είναι η μηχανή SQL που έχει δημιουργήσει η Green 13 και μπορεί να αναλάβει εξαιρετικά «βαριά» φορτία. Τέλος, το Iris-DN είναι η λύση για τη δημιουργία data nodes, η οποία αυτοματοποιεί την επεξεργασία δεδομένων καθώς και τη διαχείριση και εφαρμογή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here