Η Παγκρήτια Τράπεζα ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη «Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας» με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας  συγχώνευσής τους με απορρόφηση της  Συνεταιριστικής Τράπεζας από την Παγκρήτια ή με όποιον άλλο τρόπο κριθεί κατάλληλος.

Τα μέρη θα προσέλθουν σε διαπραγμάτευση και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να έλθουν σε δεσμευτική συμφωνία μέχρι τις 31.1.2023.

Υπενθυμίζεται ότι  νέος μεγαλομέτοχος της Παγκρήτιας είναι η Thrivest Holding Ltd (εταιρεία συμφερόντων Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου).

  • Εκκρεμεί η συμφωνία απορρόφησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων για την οποία ο Αλέξανδρος Εξάρχου έχει εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις αναφορικά με τους όρους ανταλλαγής.

Με στοχευμένες εξαγορές μικρότερων -συνεταιριστικών και μη- τραπεζών σχεδιάζει την ανάπτυξη της Παγκρήτιας Τράπεζας το σχήμα Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου, με στόχο να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη μη συστημική τράπεζα της χώρας.

H Παγκρήτια Τράπεζα συγκαταλέγεται μεταξύ των μνηστήρων που διεκδικούν  την Αegean Baltic Bank (ΑΒΒ) – η οποία πωλεί το 55% του μετοχικού της κεφαλαίου. Πρόκειται για μια τράπεζα με εξειδικευμένη παρουσία στο shipping για πάνω από δυο δεκαετίες, με πολύ καθαρό χαρτοφυλάκιο δανείων και χωρίς υποχρεώσεις.

Το προς διάθεση ποσοστό προκύπτει κυρίως από την προγραμματισμένη αποεπένδυση των Ι. Κούστα και Π. Τσάκου, που ελέγχουν το 48%, συν το ποσοστό του ιδρυτή της και βασικού μετόχου Θοδωρή Αφθονίδη, που σήμερα ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here