Μικρή άνοδο σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υπό έλεγχο καθώς η Federal Reserve συνεχίζει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, μετά από μηνιαία άνοδο 0,2% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.  Ο δομικός δείκτης ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια επίσης αυξήθηκε 0,1%.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,2% και των δύο δεικτών τον Σεπτέμβριο.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2,3%. Αυτή είναι η μικρότερη ετήσια άνοδος από τον περασμένο Φεβρουάριο. Παράλληλα, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 2,2%.

Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 2,4% στις συνολικές τιμές και 2,3% στις δομικές.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν τέλος ότι οι μέσες ωριαίες αποδοχές σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκαν 0,5%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here