Με μεγάλη πλειοψηφία ενέκριναν τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων  στις ΗΠΑ, το νομοσχέδιο που αναστέλλει το όριο του χρέους, απομακρύνοντας έτσι το φόβο για την της κήρυξη στάσης πληρωμών.

Το νομοσχέδιο έλαβε 314 ψήφους, 165 Δημοκρατικών και 149 Ρεπουμπλικάνων, ενώ 117 μέλη του σώματος το καταψήφισαν, 71 Ρεπουμπλικάνοι και 46 Δημοκρατικοί.

Μένει πλέον να υιοθετηθεί η Γερουσία, που καλείται να ψηφίσει το ταχύτερο, με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ να διαβεβαιώνει χθες πως θα το καταθέσει προς συζήτηση και ψήφιση το συντομότερο δυνατόν για να “αποφύγουμε τη στάση πληρωμών”.

Για να αποφευχθεί αυτό το καταστροφικό σενάριο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι κατέληξαν σε συμφωνία που όμως όπως όλοι οι συμβιβασμοί, δεν ικανοποίησε κανέναν.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Ρεπουμπλικάνος ομιλητής παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία στην παράταξή του, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του και δίνοντας έμφαση στα κέρδη του συμβιβασμού αναφέροντας ότι “σήμερα, θα υιοθετήσουμε τις μεγαλύτερες περικοπές δημοσίων δαπανών στην αμερικανική ιστορία”.

Εξαιτίας της έλλειψης κομματικής πειθαρχίας της άλλης πλευράς, ηγέτες των Δημοκρατικών, μολονότι αντιμετώπιζαν με δυσφορία το ότι είναι αναγκασμένοι να αναθεωρήσουν τον προϋπολογισμό και να περικόψουν δαπάνες, υποσχέθηκαν να προσφέρουν τις ψήφους που έλειπαν για να περάσει το νομοσχέδιο. Αυτό έγινε αιτία να καταψηφισθεί το νομοσχέδιο από Δημοκρατικούς επίσης λόγω των περικοπών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here