Την εντελώς διαφορετική προσέγγιση ΗΠΑ και Ευρώπης όσον αφορά στο λεγόμενο Green Deal τόνισε πρόσφατα ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος στο CNBC.

  • «Οι ΗΠΑ έκαναν το σωστό σε αυτήν την περίπτωση και οι Ευρωπαίοι πάλι σέρνονται πίσω…»

ήταν το μήνυμα/προειδοποίηση μέσω της συνέντευξής του στην εκπομπή Squank Box (και τους Geoff Cutmore, Steve Sedwick). Επανέλαβε δε τις αιτιάσεις που έχει διατυπώσει στο παρελθόν για τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας και τον κίνδυνο αποβιομηχάνισης της Ευρώπης –προειδοποίηση που απευθύνει και ως πρόεδρος της Eurometaux–, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή από την Ουάσιγκτον της αντιπληθωριστικής πολιτικής (IRA).

Ως επικεφαλής της ένωσης των ευρωπαϊκών ενεργοβόρων βιομηχανιών, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση αυτού του τόσο σημαντικού τμήματος της ευρω-επιχειρηματικότητας. 

Να σημειωθεί, πως, μία εβδομάδα νωρίτερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης είχε επισκεφθεί για αρκετές μέρες το Λονδίνο, προκειμένου με την έμπειρη ομάδα του να παρουσιάσουν σε ξένα επενδυτικά σπίτια τις προοπτικές της εταιρείας σε παρουσίαση της HSBC σε πολύ μεγάλους πελάτες της και σε συναντήσεις με επικεφαλής επενδυτικών τμημάτων της Citigroup, της BofA, της Morgan Stanley και της Goldman Sachs.

Aπό ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here