Από Έλενα Ερμείδου

Ανοδικά κινήθηκε η συχνότητα εμφάνισης ζημιάς στο σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς των προγραμμάτων υγείας τη περίοδο 2011-2014 ενώ το μέσο κόστος ενισχύθηκε από το 2014. Αποτέλεσμα αυτών το καθαρό κόστος κάλυψης να αυξηθεί 31,8%  μεταξύ 2011-2017, ενώ ο ενιαίος δείκτης υγείας ο όποιος λαμβάνει υπόψη του τη ηλικιακή σύνθεση του χαρτοφυλακίου μακροχρονίων νοσοκομειακών καλύψεων, την ίδια περίοδο αυξήθηκε 45,2 %, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν  σήμερα στη συνέντευξη τύπου του ΙΟΒΕ για του δείκτες κόστους αποζημιώσεων μακροχρονίων νοσοκομειακών προγραμμάτων

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από 14 ασφαλιστικές οι οποίες καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της αγοράς νοσοκομειακών ασφαλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τον κύριο Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurolife ERB Ασφαλιστικής  «η μελέτη δεν αφορά  εταιρίες και πως αυτές θα καθορίσουν την πορεία τους. Η κάθε εταιρία παίρνει τις αποφάσεις της, πρόκειται για ένα τροχιοδεικτικό δείκτη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here