Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον το νέο υπερσύγχρονο σύστημα μεταφοράς δεδομένων IONIAN που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Islalink. 
Με έδρα την Ισπανία, η Islalink έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή και λειτουργία υποβρυχίων καλωδίων, ενώ ανήκει στο Καναδικό Επενδυτικό Κεφάλαιο Fiera Infrastructure. 
 
Το σύστημα IONIAN έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την απόδοση, την ποιότητα και την ισχύ της διεθνούς συνδεσιμότητας της Ελλάδας και να συμβάλει στο όραμα να καταστεί η χώρα μας ευρωπαϊκός κόμβος δεδομένων.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων του IONIAN που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα, Carles Maria Casajuana Palet, καθώς και εκπροσώπων φορέων από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής και της επιχειρηματικής κοινότητας γενικότερα.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ