Η Intrasoft International ανέλαβε την υλοποίησε έργου για λογαριασμό των τελωνειακών αρχών της Δανίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Φορολογίας της Δανίας, που αφορά στην παράδοση, συντήρηση και λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης τελωνειακών διαδικασιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βασιζόμενη στην παγκόσμια και πολυετή εμπειρία της στον τομέα των Εθνικών τελωνειακών συστημάτων, η Intrasoft ανέπτυξε την νέα οικογένεια εξειδικευμένων προϊόντων της στον τομέα αυτόν, με την διακριτική ονομασία Intrasoft ERMIS. Η Intrasoft, μαζί με την συνεργάτη της NetCompany, θα αξιοποιήσουν την μοντέρνα και ανοιχτή αρχιτεκτονική του ERMIS για να υλοποιήσουν όλες τις υπάρχουσες και νέες διαδικασίες διαχείρισης ψηφιακών τελωνείων, ξεκινώντας από την υλοποίηση των διαδικασιών τελωνειακών εισαγωγών. Το έργο αποτελεί την απαρχή του εκσυγχρονισμού των Τελωνειακών Αρχών της Δανίας, σύμφωνα με τον νέο Τελωνειακό Κώδικα (UCC) της ΕΕ.

Ο Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft International, δήλωσε:

«Τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια, η Intrasoft αναπτύσσει πληροφοριακά συστήματα τελωνείων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, υποδεχόμαστε τη Δανία στην ομάδα δημόσιων αρχών οι οποίες μας εμπιστεύονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών τους. Ως κράτος μέλος της ΕΕ, η Δανία εφαρμόζει τους κανόνες και τις οδηγίες της ΕΕ, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι τα τελωνειακά συστήματα οφείλουν να τηρούν ένα σύνολο κανονισμών με ισχύ σε ολόκληρη την ΕΕ. Ο ρόλος της Intrasoft υπήρξε καθοριστικός στην καθοδήγηση πολλών κρατών, μέσω αυτής της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας, ενώ έχει συμβάλει σε πανευρωπαϊκή κλίμακα για την εναρμόνιση των συστημάτων όλων των κρατών μελών της ΕΕ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG TAXUD). Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και με το Υπουργείο Φορολογίας της Δανίας, ιδιαίτερα καθώς θα είναι πάνω στο νέο προϊόν μας ERMIS».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here