Εταιρεία Επενδύσεων– πλέον και με την έγκριση της έκτακτης γενικής συνέλευσης- η Intracom Holdings.
Με τον Σωκράτη Κόκκαλη να σκιαγραφεί το νέο διεθνές οικονομικό περιβάλλον τονίζοντας την αυξανόμενη σημασία που αποκτούν οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες και “μετρώντας” μία ικανή ισχύ μόχλευσης ο πρόεδρος της εισηγμένης σηματοδότησε τη μετάβαση της στην “επόμενη ημέρα“.
  • Με ισχυρά διαθέσιμα, που μπορούν να εξασφαλίσουν επενδυτική ικανότητα μεγέθους 500 εκατ. ευρώ η Intracom Holdings αφήνει πίσω της το παραγωγικό και περνά- εξ’ ολοκλήρου- στο επενδυτικό πεδίο.
Στο περιθώριο της ενημέρωσης, ο πατριάρχης του ομίλου “έβγαλε είδηση” αναφορικά με την Intracom Defence και την προοπτική πώλησης της θυγατρικής.
  • Συζητήσεις γίνονται, πλην όμως αυτή την στιγμή δεν έχουν καταλήξει σε ανακοινώσιμο αποτέλεσμα.

Σε σειρά δημοσιευμάτων του το Βanks.com.gr έχει αναφερθεί στις κρούσεις ξένων για την IDE, τελευταία μάλιστα αποκαλύπτοντας τις “δεύτερες σκέψεις του Σωκράτη Κόκκαλη για την Intracom Defence (στις 4 Νοεμβρίου).

  • «Η Intracom μετατρέπεται σε 100% εταιρεία επενδύσεων, που αξιοποιώντας τα κεφάλαιά της για διείσδυση σε νέες αγορές, θα αποφέρει σημαντικές αποδόσεις»

ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Σωκράτης Κόκκαλης.

Στη συνέλευση των μετόχων συζητήθηκαν οι εισηγήσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, περί μεταβολής της έδρας της εταιρείας, εκλογής νέου ΔΣ και επαναπροσδιορισμού της Επιτροπής Ελέγχου.

  • «Θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση με τα κατάλληλα εργαλεία. Διαθέτουμε ικανά στελέχη και εμπειρία 45 χρόνων και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουμε στους μετόχους μας υψηλές αποδόσεις»

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, σκιαγραφώντας το νέο διεθνές οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, τόνισε την αυξανόμενη σημασία που αποκτούν οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στην οικονομία, θέτοντας τη διαμεσολάβηση μεταξύ κεφαλαίων και επενδύσεων, ως τη βασικότερη και πιο επωφελή λειτουργία της κοινωνίας.

Η Intracom, με ισχυρά διαθέσιμα και δυνατότητα μόχλευσης που μπορεί να της εξασφαλίσει επενδυτική ικανότητα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, θα ενταχθεί σε αυτό το περιβάλλον χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και θα επικεντρωθεί σε βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατά προτίμηση σε τομείς στους οποίους η εταιρεία έχει συγκεντρώσει εμπειρία, που θα έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν σημαντικά κέρδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here