Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη: Έλενα Ερμείδου

Στην πέμπτη θέση κατατάσσεται για το 2018 η Interlife Ασφαλιστικήόσον αφορά στον στόλο ασφαλισμένων οχημάτων ανάμεσα στις εταιρείες-μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Η παραπάνω “είδηση” όπως και άλλες ακόμη ανακοινώσεις έγιναν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπουτης Interlife στη Θεσσαλονίκη.

 

Επαγγελματικό ταμείο συστήνει η Interlife Ασφαλιστική

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife, Ιωάννης Βοτσαρίδης, τόνισε ότι η εταιρεία μεγαλώνει και θα μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς, δεδομένου του στρατηγικού πλάνου και των επενδύσεων. Μιλώντας για τις ΕΠΥ, ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος: “Δεν τις φοβάμαι. Όπως φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, έτσι θα εξαφανίζονται. Ο κόσμος γνωρίζει”.

Σε ερώτηση του Insurance World για την απόφαση της Interlife να εισαχθεί στο χρηματιστήριο Αθηνών, είπε ότι έφτασε η στιγμή για τη εταιρεία να μπει στο Χ.Α., καθώς αναμένονται εξελίξεις.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι συστήνει επαγγελματικό ταμείο, με τα μέλη του να ξεπερνούν τα 100, μεταξύ αυτών, μέτοχοι, διαμεσολαβητές, συνεργάτες και εργαζόμενοι της εταιρείας.

Για το 2018, η εταιρεία αύξησε τα έσοδα των ασφαλιστικών εργασιών. Τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 10% στα 60,85 εκατ. Και τα εγγεγραμένα κατά 6,82% στα 63 εκατ. Ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων αυξήθηκε κατά 1,7% στα 333,421 εκατ. ευρώ. Μέσα στο 2018 η εταιρεία εξέδωσε τρια νέα προγράμματα υγείας.

Η εταιρεία αναμένεται να κλείσει το 2018 με αυξημένα λειτουργικά κέρδη

Δείτε επίσης: Ι. Βοτσαρίδης: Δυνατός παίκτης η ιδιωτική ασφάλιση

Η Interlife Ασφαλιστική αύξησε τα αποθέματά της κατά 3,76% στα 108,6 εκατ. ευρώ με τον δείκτη κάλυψης αποθεμάτων να φτάνει στο 1,65%. Με βάση το Solvency II, ο δείκτης NCR ξεπερνά το 570%, ενώ ο δείκτης SCR το 170%

Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 2,7%, με το συνολικό χαρτοφυλάκιο να φτάνει τα 179 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βοτσαρίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παραδέχτηκε ότι το 2019 θα ναι δύσκολη χρονιά, αλλά δήλωσε αισιόδοξος διότι μειώνεται η ανεργία και πραγματοποιούνται επενδύσεις με χαμηλά ποσά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here