Στον όμιλο Societa Reale Mutua de Assicurazioni περνά το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρόγειος Ασφαλιστική με 50ετή παρουσία στην ελληνική (και κυπριακή ) αγορά.
Η πώληση σε 2 φάσεις, το 70% έως το τέλος του 2023 και το υπόλοιπο έως το 2026, με τους Αναστάσιο και Παύλο Κασκαρέλη να παραμένουν στις θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.
Η ανακοίνωση της συμφωνίας- σχετική φημολογία κυκλοφορούσε καιρό στην αγορά- στάθηκε αφορμή για να “πυροδοτηθεί” ισχυρή άνοδος για τη μετοχή της Interlife, καθώς τα σενάρια έκαναν λόγο για 2 ελληνικές ασφαλιστικές στο στόχαστρο ξένων ομίλων.
Η εισηγμένη στο ΧΑ, το 2022 παρά την αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων (κατά 10%) “έγραψε” ζημιές στα επενδυτικά προϊόντα, αποτέλεσμα που θα αντιστραφεί το 2023.
Μηδενικός δανεισμός, κεφαλαιακή επάρκεια σε διψήφια μεγέθη, με τα κέρδη του 2021 ένα p/e σκάρτο στις 4 φορές,  με τη μετοχή να θεωρείται (και είναι ) από τα υποτιμημένα της αγοράς.
Στον κλάδο παρατηρείται κινητικότητα από την επομένη των εκλογών και δη από την ημέρα των εξαγγελιών Μητσοτάκη για έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ όσων έχουν ασφαλισμένη κατοικία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here