Στον απόηχο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της INTERAMERICAN για το 2020 αλλά και της απόκρισης του οργανισμού, μέσα από τον μετασχηματισμό του, στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής που αλλάζει, ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά στις τοποθετήσεις για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες κατά την εκδήλωση δύο διοικητικών στελεχών, του Τάσου Ηλιακόπουλου, Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων και του Vincent Teekens, Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών.

Ο επικεφαλής των Πωλήσεων της INTERAMERICAN, απαντώντας σε ερώτηση για την παρατηρούμενη ισορροπία στα δίκτυα διανομής της υποστήριξε πως ο πλουραλισμός δίνει την ευχέρεια επιλογής στον πελάτη για τον τρόπο που αυτός επιθυμεί να ασφαλιστεί, δεδομένου ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των φυσικών δικτύων των διαμεσολαβητών και της διαδικτυακής ή απευθείας πώλησης, όχι μόνο ως προς τα χαρακτηριστικά της διανομής αλλά και ως προς τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, καθώς αυτά που χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη απέχουν από τα τυποποιημένα.

Όπως είπε ο κ. Ηλιακόπουλος, όλα τα δίκτυα έχουν τη θέση τους. Αναφερόμενος ειδικότερα στο μέλλον των φυσικών δικτύων, τόνισε κατηγορηματικά πως η προοπτική τους είναι δεδομένη, όμως πολύ διαφορετική από το παρελθόν τους. «Ο παραδοσιακος ασφαλιστής μετασχηματίζεται σήμερα και αυτός, με βάση τις ανάγκες των πελατών, πολύ γρήγορα σε ασφαλιστικό σύμβουλο. Και, επειδή ο πελάτης εξελίσσεται πλέον σε ψηφιακό τουλάχιστον στην αναζήτηση των ασφαλιστικών προϊόντων, όταν θελήσει να ασφαλιστεί θα καταλήξει στον ασφαλιστικό σύμβουλο εφόσον η πολυπλοκότητα του προϊόντος το απαιτεί».

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here