Τον εξοπλισμό των μελλοντικών αεροσκαφών συλλογής πληροφοριών του γαλλικού στρατού -με χρήση του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου CUGE- αναλαμβάνουν Thales-Dassault Aviation.

Η σύμβαση καλύπτει τα δύο πρώτα αεροσκάφη του προγράμματος. Το CUGE τελικά θα χρησιμοποιηθεί σε τρία αεροσκάφη Falcon X που κατασκευάστηκαν από τη Dassault Aviation για να αντικαταστήσουν τα δύο αεροσκάφη Gabriel Transall C-160 και θα τεθεί στην υπηρεσία της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας από το 2025.

Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν τις δυνατότητές τους στις υπηρεσίες διαχείρισης πληροφοριών (intelligence), ώστε να ανταποκριθούν στις διαρκώς αναπτυσσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες που διαμορφώνουν τις συνθήκες μάχης του αύριο.

Στο πεδίο των επιχειρήσεων, οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να διαχειριστούν όλο και πιο πολύπλοκες τακτικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, αναπτύσσοντας συστήματα επιτήρησης που επιτρέπουν στις υπηρεσίες πληροφοριών να λαμβάνουν εγκαίρως βέλτιστες αποφάσεις.

Η Thales, σε συνεργασία με την Dassault Aviation, τη γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και τις ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας, έχει αναπτύξει μια νέα γενιά υπηρεσιών διαχείρισης πληροφοριών (SIGINT) στο πλαίσιο μιας σειράς προηγμένων ερευνητικών προγραμμάτων. Η Thales θα παράγει όλους τους αισθητήρες σημάτων και θα ενσωματώσει το ολοκληρωμένο σύστημα στο αεροσκάφος Falcon 8X της Dassault Aviation.

Αυτές οι νέες τεχνολογίες θα επιτρέψουν στο σύστημα

  • να ανιχνεύει και να αναλύει σήματα  επικοινωνιών και ραντάρ ταυτόχρονα για πρώτη φορά, κυρίως χάρη στις κεραίες πολλαπλής πόλωσης της Thales και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αυτοματοποίηση της επεξεργασίας δεδομένων.

Τα στοιχεία που θα συλλέγονται από τα συστήματα θα αναλυθούν από ειδικούς στους τομείς της συλλογής και παρακολούθησης  πληροφοριών και θα διοχετεύονται στις βάσεις δεδομένων των ενόπλων δυνάμεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μια χερσαία πλατφόρμα εκπαίδευσης. Μέσω αυτού του νέου προγράμματος, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα βασιστούν, για άλλη μια φορά, στην  τεχνογνωσία της Thales ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητές τους στην συλλογή και διαχείριση  σημάτων (SIGINT), αποκτώντας έτσι ένα σημαντικό πλεονέκτημα χάρη στην καλύτερη κατανόηση του στρατηγικού περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here