Κέντρο καινοτομίας (Innovation Hub) για νεοφυείς και υφιστάμενες επιχειρήσεις προετοιμάζει η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο της προώθησης και υποστήριξης της τεχνολογικής καινοτομίας, σύμφωνα με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Το κέντρο αυτό σύμφωνα με τις νέες τάσεις θα μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς καθώς θέτει τα InsurΤech στο επίκεντρο.

της Ελενας Ερμείδου

Η ανταγωνιστικότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και η ποιότητα των υπηρεσιών τους, όπως τόνισε ο κος Στουρνάρας εξαρτάται από την τεχνολογία. Παράλληλα και χρήστες των τεχνολογιών αναζητούν νέες καλύψεις έναντι των cyber κινδύνων που ελλοχεύουν στην τεχνολογική καινοτομία.

Ο κλάδος ασφαλειών, έχοντας πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων μπορεί από κάθε άποψη να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, στοχεύοντας στην καλύτερη εκτίμηση των κινδύνων, στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης και στην καλύτερη τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων.

Το κέντρο αυτό, διευκρίνισε ο κος Στουρνάρας θα μπορεί να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες πάνω σε θέματα τεχνολογικής καινοτομίας FinTech & InsurTech, καθώς καιμη δεσμευτικές οδηγίες για τη συμμόρφωση καινοτόμων χρηματοπιστωτικών/ασφαλιστικών προϊόντων, υπηρεσιών ή επιχειρηματικών μοντέλων με τις υπάρχουσες κανονιστικές απαιτήσεις και για τις εκάστοτε ρυθμιστικές και εποπτικές προσδοκίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here