Ένας νέος όμιλος στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας λαμβάνει σάρκα και οστά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η μητρική της εισηγμένης Inform Λυκος, AUSTRIACARD HOLDINGS ενώνει τις δυνάμεις της με την TAG Systems δημιουργώντας μια νέα οντότητα που:

-εκτείνεται από το Ηνωμένο Βασίλειο έως την Ελλάδα και την Τουρκία

-έχει ένα ισχυρό πανευρωπαϊκό επιχειρησιακό αποτύπωμα, με τρεις παραγωγικές εγκαταστάσεις και οκτώ κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη.

-Επιπλέον, δύο κέντρα προσωποποίησης στην Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική, που της επιτρέπουν να εξυπηρετεί τους πελάτες του, όπου και να βρίσκονται.

Ποιοι συνενώνονται:

– Η AUSTRIACARD HOLDINGS είναι Αυστριακός όμιλος υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής σε θέματα Hardware Embedded Security, που απασχολεί 1.300 άτομα και έχει διεθνή παρουσία με τρία Divisions, AUSTRIACARD, INFORM και NAUTILUS, στους τομείς της ψηφιακής ασφάλειας, της διαχείρισης πληροφοριών και του IoT αντιστοίχως

– Η Tag Systems είναι ένας κατασκευαστής καρτών πληρωμών με έδρα την Ανδόρα, ο οποίος παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προσωποποίησης και εξυπηρέτησης των πελατών της μέσω των κέντρων προσωποποίησης που διαθέτει σε Ισπανία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Αμερική και Νότια Αμερική και απασχολεί 380 άτομα.

Συνοπτικά, η AUSTRIACARD και η Tag Systems πραγματοποίησαν ένα συνδυαστικό πρόγραμμα συγχώνευσης / εξαγοράς, όπου η AUSTRIACARD HOLDINGS κατέχει το 73,4% των μετοχών του νέου σχήματος και επομένως και την διοίκηση αυτού, ενώ η υπάρχουσα διοικητική ομάδα της TAG Systems θα παραμείνει στην θέση της.

Παράλληλα θα συμμετέχει και μετοχικά στο νέο όμιλο, διασφαλίζοντας αφενός την ομαλή υποστήριξη των υφισταμένων επιχειρηματικών της εταίρων και αφετέρου την προσθήκη υψηλότερης προστιθέμενης αξίας προϊόντων και υπηρεσιών, υπό την αιγίδα της AUSTRIACARD.

Τι δήλωσαν οι διοικήσεις

«Με δεδομένη τη γεωγραφική συμπληρωματικότητα, την βιομηχανική ευρωστία, την πρωτοποριακή τεχνολογία στην ψηφιακή ασφάλεια και περισσότερο από μια εκατονταετηρίδα στην εξυπηρέτηση των πελατών μας, η απόφαση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την TAG Systems ήταν αυτονόητη», δήλωσε ο Π. Σπυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της AUSTRIACARD HOLDINGS στη Βιέννη.

«Το εύρος της εμπορικής δραστηριότητας της TAG Systems, καθώς και η ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της, μας κάνουν να αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τους μετόχους και τη διοίκηση της TAG, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί σημαντικό στρατηγικό ορόσημο για τον όμιλο μας, το οποίο και θα αποδώσει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στους πελάτες, εργαζόμενους και μετόχους μας, πάντα σε συμφωνία με τις αρχές μας όσον αφορά στην κοινωνία και στο περιβάλλον».

Οι Joaquim Miró και Jon Neeraas, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TAG Systems αντίστοιχα, σημείωσαν πως «στην TAG Systems, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχουμε στον Όμιλο AUSTRIACARD HOLDINGS, καθώς αυτό θα μας επιτρέψει να επεκταθούμε περαιτέρω, εξυπηρετώντας τους πελάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο, χάρη στη βιομηχανική ευρωστία και τις τεχνολογίες αιχμής της AUSTRIACARD».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here