Το ενδιαφέρον πλήθους συμμετεχόντων συγκέντρωσε το Industry Connect Day που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στο Innovathens στην Τεχνόπολη. 

Το Industry Connect Day διοργανώθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας του διήμερου Μαραθωνίου Kαινοτομίας για νέες τεχνολογίες στο κλάδο των ασφαλειών,  Crowdhackathon #Ιnsurance 3, που θα πραγματοποιηθεί 9-10 Φεβρουαρίου 2019. Το crowdhackathon #Insurance 3 διοργανώνεται από την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και την Ethos Μedia SA, με την υποστήριξη του insuranceworld.gr, στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας Crowdhackathon.com.

Στο Industry Connect Day παρουσιάστηκαν οι παγκόσμιες τάσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα των ασφαλειών, αλλά και η διαδικασία του μαραθωνίου, ενώ οι εταιρείες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ανάγκες τους ώστε να ενσωματωθούν στις προδιαγραφές.

Η ανοιχτή αυτή η διαδικασία πραγματοποιήθηκε εφέτος για πρώτη φορά, με στόχο να αναπτυχθεί μια ανοιχτή κοινότητα τεχνολογίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ομιλία του, ο κ. Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder και CTO της Crowdpolicy, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσίασε τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας του insurance technology. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ενδεικτικές τάσεις που επικρατούν σήμερα και αφορούν: Λύσεις κοινοχρησίας οχήματος (ride-sharing), ασφάλιση ανάλογα με την χρήση (σύστημα pay as you go), νέα μοντέλα συμβουλευτικής (robo-advice), μηχανισμοί προβλέψεων, smart cars, IOT, Blockchains κ.ά. 

Οι θεματικές ενότητες του Crowdhackathon #Ιnsurance 3, όπως παρουσιάστηκαν θα περιλαμβάνουν:

-Εφαρμογές που έχουν στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της ασφάλισης – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και start ups στον τομέα του #insurtech π.χ aggregators, p2p & on demand insurance, marketplaces.

-Καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών – Insurance innovation μέσα από την χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών και τάσεων.

-Εφαρμογές, διαδικασίες  και μοντέλα συνεργασίας  που βελτιώνουν τις υπηρεσίες και τις υποδομές των εταιρειών (#insurtech & digital transformation).

-Εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity.

Στο πλαίσο της εκδήλωσης, η κυρία Νώρα Μπενάρδου, CRM & Operations Specialist, Anytime, παρουσίασε «Έναν κόσμο με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερη ασφάλιση», πραγματοποιώντας αναφορά σε σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζει η Anytime στην Ελλάδα. 

Ο κ. Βασίλειος Πιερράκος, Senior Manager EY, παρουσίασε έρευνα της ΕΥ με θέμα «Disrupting Insurance in the Digital Era», διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων, ότι η ασφαλιστική αγορά υστερεί στον τομέα της digital επαφής με τους πελάτες της, επισημαίνοντας παράλληλα τις μεγάλες αλλαγές που θα βιώσει τα επόμενα χρόνια η αγορά. 

Mέσα από b2b συναντήσεις, το Industry Connect Day έδωσε την δυνατότητα στα στελέχη να ενημερωθούν για το πώς μπορεί να επωφεληθεί η εταιρεία τους μέσα από την συμμετοχή τους στο Crowdhackathon #Insurance 3, στους τομείς της ανάπτυξης εφαρμογών, της γνωριμίας με αξιόλογους προγραμματιστές και της προώθησης της ιδέας της ασφάλισης σε νεανικά κοινά. 

Σημειώνεται ότι στο crowdhackathon #Ιnsurance 3 μπορούν να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here