Η πανδημία έδρασε ως καταλύτης καινοτομίας στην Υγεία διεθνώς, αλλά στην Ελλάδα παραμένει η ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Health Innovation Conference 2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την ethosEVENTS σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας www.virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business στις 20 Απριλίου ψηφιακά, μέσα από την LiveOn,την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP. Στο συνέδριο τέθηκε επί τάπητος το Σχέδιο Ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο δυστυχώς αναγνωρίστηκε ότι η Υγεία δεν αποτελεί προτεραιότητα.
Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, στο συνέδριο αναδείχθηκε η αξία των εμβολίων και παρουσιάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι είναι ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της διστακτικότητας μεγάλου μέρους των Ελλήνων έναντι των εμβολίων της covid-19, ώστε να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.
Ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου Health Innovation Conference 2021, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), κος Ηλίας Μόσιαλος έδωσε έμφαση στο «τι πρέπει να γίνει μετά την πανδημία» σημειώνοντας ότι υπήρξε καλή διαχείριση στην χώρα μας συγκριτικά με τις δυνατότητες της.
Την επόμενη μέρα θα πρέπει να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές στον χώρο της Υγείας, όπως επεσήμανε ο καθηγητής, και ειδικά στη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας σε βάθος χρόνου, στην τεχνική αποτελεσματικότητα του συστήματος, στο σχεδιασμό ενός ενιαίου Συστήματος Υγείας (δημόσιο και ιδιωτικό, συνεργασία δομών υγείας σε επίπεδο νομού), στην ψηφιοποίηση του συστήματος Υγείας και στην αναδιαμόρφωση του νοσοκομειακού προτύπου κ.ά.
Δείτε επίσης:
Καταλύτης καινοτομίας η Πανδημία στην Υγεία
Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://ethosevents.eu/event/health-innovation-conference-2021/, καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, και YouTube.