Είναι εύκολο κανείς να επισημάνει τις αλλαγές που έχουν πράγματι συντελεστεί στην ασφαλιστική αγορά τα τελευταία χρόνια, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, πανδημίας και τεχνολογικής εξέλιξης;

Η οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι ίδιοι οι άνθρωποι έγιναν πιο δυνατοί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Τάσο Ηλιακόπουλο, ο οποίος σταχυολόγησε τα βασικά σημεία και τις αλλαγές που έλαβαν χώρα τη τελευταία 5ετία.

Υπενθύμισε δε τι είχε ειπωθεί στην εκδήλωση της εταιρείας το – μακρινό πλέον – 2017. Όπως είχε ειπωθεί τότε:

-Η επιτυχία θα έρθει μέσα από τους όγκους, είτε μιλάμε για ασφαλιστικές εταιρείες, είτε για ασφαλιστική διαμεσολάβηση (κατάστημα, συνεργάτες, πρακτορεία κ.α). Εδώ και 1-2 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά deals που δημιουργούν πολύ μεγάλους όγκους στην αγορά.

-Τα πάντα θα γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου. Σήμερα γίνονται όλα ηλεκτρονικά, και ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι συμβαίνει σε τομείς όπως ο Δημόσιος Τομέας

-Το μέλλον στον ασφαλιστικό κλάδο δεν είναι μόνο οι Ασφάλειες αλλά και οι Ασφάλειες + Υπηρεσίες. Σήμερα, όλοι μιλούν για αυτό, μιλώντας για Οικοσυστήματα. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Ηλιακόπουλο 4 είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις του μέλλοντος στην αγορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών:

-Τι θα συμβεί με τις direct πωλήσεις;

“Το direct σαν έννοια μας κυνηγάει εδώ και 30 χρόνια. Η αλήθεια είναι όμως πως κατέχει μόλις το 11% στην Ε.Ε σε επίπεδο Γενικών Πωλήσεων, ενώ κατέχει μονοψήφιο ποσοστό μερίδίου αγοράς σε Υγεία. Η απήχηση εστιάζεται κυρίως σε Κλάδο αυτοκινήτου και Ταξιδιωτική Ασφάλιση. Οι direct πωλήσεις θα υπάρχουν αλλά σε πολύ συγκεκριμένες αγορές”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here