Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣΕ για την τριετία 2024-2026 και την επέτειο των 20 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ανακοίνωση του νέου του οράματος του Οργανισμού, συνδέοντάς το με τις διαχρονικές Αξίες του Ολυμπισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων – μέλη της ΕΑΣΕ, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η Χρυσή Ολυμπιονίκης του στίβου  Φανή Χαλκιά, η οποία ενέπνευσε με τον λόγο της, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά της. Οι συμμετέχοντες είχαν  επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στη μοναδικής αξίας και ομορφιάς έκθεση στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Στη συγκινητική ομιλία της προς τα μέλη της ΕΑΣΕ η Φανή Χαλκιά μοιράστηκε εμπειρίες από την καριέρα της στον αθλητισμό και μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε στην πορεία της μέχρι την κατάκτηση της κορυφής: τη συγκλονιστική νίκη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Αναφέρθηκε ακόμα στις προκλήσεις που χρειάζεται να ξεπεράσει ένας πρωταθλητής προκειμένου να ανέβει στο βάθρο – οι οποίες παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες με τις δυσκολίες της Ηγεσίας και της διαχείρισης ανθρώπων – στις αποφάσεις που τόλμησε να πάρει και άλλαξαν τον ρου των εξελίξεων αλλά και στο πάθος που την ώθησε να πετύχει ό,τι αρχικά φάνταζε ακατόρθωτο. Ενθάρρυνε δε, τα στελέχη που παρακολούθησαν την ομιλία να ενσωματώσουν τις αξίες του Ολυμπισμού στην καθημερινή ζωή και εργασία τους. 

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και CEO του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Γιάννης Παπαχρήστου, παρουσίασε τις προτεραιότητες για τον οργανισμό, καθώς επίσης και τις αξίες με τις οποίες θα πορευτεί η ΕΑΣΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όλα τα Ανώτατα Στελέχη Ηγεσίας διακριθήκαμε σε περιβάλλον αστάθειας, ρευστότητας και προκλήσεων, δίνοντας τον δικό μας αγώνα.» και πρόσθεσε: «Πάγια επιδίωξή μας είναι η διεύρυνση του αποτυπώματος της ΕΑΣΕ στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Φιλοδοξία μας είναι, δίπλα στη φωνή των φορέων, που εκπροσωπούν το Ελληνικό επιχειρείν και των εργαζομένων, να ακούγεται και η φωνή του ανώτατου επαγγελματικού μάνατζμεντ, το οποίο εκπροσωπεί η ΕΑΣΕ και που –  με τις αποφάσεις του – οδηγεί σε μεγάλο βαθμό την οικονομία».

Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη της ΕΑΣΕ είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να καταθέσουν προτάσεις προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και να ανταλλάξουν ιδέες για την καλύτερη υλοποίηση του Οράματος και του Σχεδίου Δράσης της ΕΑΣΕ για την επόμενη τριετία. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες, με στόχο την παροχή εξαιρετικής γνώσης σε θέματα ηγεσίας και διοίκησης, καθώς και δραστηριότητες που μεγιστοποιούν την αλληλεγγύη και την διάδραση των μελών της.

Την εκδήλωση καθώς και την ενδιαφέρουσα συζήτηση συντόνισε η Μαρίκα Λάμπρου, Founder & CEO, της εταιρίας CEL.

Δήλωση Προέδρου ΔΣ ΕΑΣΕ Γιάννη Παπαχρήστου:   

«Η διοίκηση που πρεσβεύει η ΕΑΣΕ βασίζεται στην ηγεσία μέσω αξιών, όπως αυτές που ανέδειξε η Ιστορία της Ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά που μας τίμησε με την παρουσία της. Αξίες όπως η Αριστεία, η Αλληλεγγύη, το Μέτρο, η πίστη στο Όραμα. 

Σε αυτό το πλαίσιο στην εκδήλωσή μας, μέσα από διάλογο με τα μέλη, συνδιαμορφώσαμε το όραμα της ΕΑΣΕ για την ερχόμενη τριετία. Ευελπιστούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας ώστε η ΕΑΣΕ να αποτελέσει Σημαντικό Θεσμικό Φορέα και συνομιλητή της Πολιτείας, να παρέχει εξαιρετική γνώση στα μέλη της σε θέματα ηγεσίας και διοίκησης και να μεγιστοποιεί την αλληλεγγύη και τη διάδραση των μελών της».