Η Βρετανική Κυβέρνηση συνεχίζει τη συνεργασία της με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών Chevening για 3η συνεχή χρονιά.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening έδωσε τη δυνατότητα σε τρεις Έλληνες φοιτητές να διεκδικήσουν από μία Υποτροφία Chevening για ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι δύο πρώτοι, νέοι, Υπότροφοι Chevening από την επανέναρξη του προγράμματος στην Ελλάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2019/2020, η κυρία Αναστασία Μπενέκου, η οποία παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών THE KENT MBA στο University of Kent και ο κύριος Mochament Elsaer, ο οποίος αντίστοιχα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA War Studies στο King’s College London, βρίσκονται τώρα στο τελικό στάδιο των σπουδών τους. Ενώ, τις προσεχείς ημέρες, αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματός του τρίτου, νέου, Έλληνα Υποτρόφου Chevening για το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021, η επιλογή του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Φέτος, η Βρετανική Κυβέρνηση και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προσφέρουν και πάλι μία Υποτροφία Chevening σε έναν Έλληνα φοιτητή ή φοιτήτρια, για το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα διευρυμένο φάσμα τομέων: Διεθνή Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνική Διοίκηση, Νομικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Μηχανολογία και Τεχνολογία, Βιολογία και Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Πέραν του προγράμματος σπουδών, ο επιλεγμένος υποψήφιος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να βιώσει πληθώρα μοναδικών ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και πολιτιστικών εμπειριών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, έως και την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας: www.chevening.org/apply

Οι Υποτροφίες Chevening απονέμονται σε ανθρώπους που υποδεικνύουν ένα ηγετικό προφίλ και έχουν ένα δυνατό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Από την έναρξη του προγράμματος το 1983, 50.000 εξέχοντες επαγγελματίες από περισσότερες από 160 χώρες και επικράτειες είχαν την ευκαιρία να εξελιχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω του Chevening. Το Πρόγραμμα Chevening μετρά πλέον 37 χρόνια, με Αποφοίτους Chevening να συμβάλουν θετικά στη χώρα τους ή στους επαγγελματικούς τους κλάδους από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, από το 1984 μέχρι και το 2002, 112 άριστοι Έλληνες φοιτητές έλαβαν την Υποτροφία Chevening, οι οποίοι σήμερα διακρίνονται πλέον ο καθένας στον τομέα της επαγγελματικής δραστηριοποίησής του. To 2019, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening επανήλθε στην Ελλάδα, με τους 2 πρώτους, νέους, Έλληνες Υποτρόφους Chevening να ολοκληρώνουν τις προσεχείς ημέρες τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.

Η Βρετανίδα Πρέσβης στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, ανέφερε σχετικά:

“Για τρίτη συνεχή χρονιά το βρετανικό κρατικό Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening υλοποιείται στην Ελλάδα με την πολύτιμη βοήθεια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας το γεγονός ότι το Πρόγραμμα Chevening επανέρχεται δυναμικά στον χάρτη της ακαδημαϊκής ζωής της Ελλάδας.

Πιστεύουμε στην αξία του Προγράμματος Chevening διεθνώς και ειδικότερα στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στις ζωές των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών που θα πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε ένα κορυφαίο ακαδημαϊκό περιβάλλον στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξιοποιώντας στη συνέχεια τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν για να χτίσουν το μέλλον τους πίσω στην Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την εμπιστοσύνη που δείχνει διαχρονικά σε αυτή τη συνεργασία. Κοινός μας στόχος η επιλογή του πιο ξεχωριστού νέου ή νέας, που θα κερδίσει τις εντυπώσεις όχι μόνο με τις επιδόσεις του, αλλά και με το όραμά του.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here