Ο έμπειρος νομικός Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος τον οποίο η στήλη σας έχει από καιρό παρουσιάσει με αρκετές λεπτομέρειες, αναμένεται να αναλάβει έναν ειδικό ρόλο στο 3ετές σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της Attica Bank που υλοποιεί η διοίκηση του Θεόδωρου Πανταλάκη.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος είχε τοποθετηθεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank, με την ευθύνη να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μετόχων της Τράπεζας.

Τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, τον πρότεινε για την θέση του Αντιπροέδρου αμέσως μετά τον Πρόεδρο Κ. Μακέδο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ως επόπτης ενθάρρυνε αυτή την επιλογή όχι μόνον λόγω των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του νέου Αντιπροέδρου αλλά επιπρόσθετα επειδή ο Γιάννης Στουρνάρας είχε γνωρίσει τον Κώστα Τσαγκαρόπουλο “εν δράσει” και γι’ αυτό ενέκρινε αμέσως την τοποθέτηση.

Την εποχή που ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν Υπουργός Οικονομικών, ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με την Τρόικα, για τα κοινωνικά και εργατοασφαλιστικά ζητήματα στα οποία άλλωστε έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Η αποτελεσματικότητα, οι γνώσεις και η διάθεση συνεργασίας κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες εκείνης της εποχής, διευκόλυναν τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στην έγκριση της τοποθέτησης του κ. Τσαγκαρόπουλου ως Αντιπροέδρου στην πολύπαθη Attica Bank.

Η υλοποίηση του τριετούς στρατηγικού σχεδιασμού της διοίκησης της Attica Bank έχει ως στόχο την πλήρη εξυγίανση της τράπεζας, την ανάπτυξη νέων εργασιών, ταυτόχρονα με την ισχυρή δέσμευση των βασικών μετοχών της Attica Bank, να στηρίξουν και να επιταχύνουν την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημική κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here