Στα 2,04 από 3,90 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία ωστόσο διατηρεί τη σύσταση “buy” και επισημαίνει ότι η τράπεζα είναι μεταξύ των δυο που προτιμά από τον εγχώριο κλάδο.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι έχει αναπροσαρμόσει το μοντέλο αποτίμησης για τις τρέχουσες τάσεις και τα διάφορα deals της ΕΤΕ (την ανταλλαγή του Titlos και τις πωλήσεις ενεργητικού), υιοθετώντας συντηρητικότερη στάση και προσθέτοντας ότι και με τις νέες προβλέψεις, τα κεφάλαια της τράπεζας αναμένεται να αυξηθούν από φέτος.

Οπως αναφέρει, μείωσε τις προβλέψεις της για τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ) αλλά και για τις προβλέψεις. Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αναμένεται να αυξηθούν στα 193 εκατ. ευρώ φέτος, στα 208 εκατ. το 2020 και στα 280 εκατ. το 2021. 

Οσον αφορά στα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου που δημοσιεύονται την Πέμπτη, η χρηματιστηριακή αναμένει μικρή βελτίωση στα βασικά λειτουργικά έσοδα και σταθεροποίηση στα ΝΙΙ και βελτίωση των λειτουργικών δαπανών λόγω της εθελουσίας εξόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here