Η MYTILINEOS, σταθερός αρωγός των τοπικών πληθυσμών Νομού Βοιωτίας, συνεργάστηκε με τον Σ.Κ.Ε.Π., στηρίζοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» στα σχολεία. Σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται, η αλληλεπίδραση των μαθητών/τριών με τη διαφορετικότητα, συμβάλλει στην δημιουργία ενός σχολείου για όλα τα παιδιά. 

Το πρόγραμμα του Σ.Κ.Ε.Π. ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 10 σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2022, πραγματοποιήθηκαν 11 Εκπαιδευτικά Προγράμματα σε 10 σχολεία του Νομού, στους Δήμους Διστόμου, Αράχωβας & Αντίκυρας, ενημερώνοντας και εξοικειώνοντας 524 μαθητές με την έννοια της αναπηρίας και της διαφορετικότητας. 

Οι εμψυχωτές / ομιλητές του Σ.Κ.Ε.Π. με αναπηρία, μέσω ενός Ανοιχτού Διαλόγου Αφύπνισης & Συνειδητοποίησης με τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς βοήθησαν στην αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας των μαθητών/τριών ως προς την αναπηρία, με στόχο την αποδόμηση κακών πρακτικών, στερεοτύπων, προκαταλήψεων.

«Οι συστηματικές και στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Σ.Κ.Ε.Π. στο σχολικό πλαίσιο, συνάδουν με την αρχή του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θέλει να διασφαλίσει η MYTILINEOS, ενισχύοντας την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε σχετικά η κα Πολυτίμη Μπούνταλη, Corporate Branding & CSR Officer της MYTILINEOS. 

«Η στήριξη της εταιρείας MYTILINEOS στο πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» δείχνει έμπρακτα την αφοσίωση της στην αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται. Για εμάς στον Σ.Κ.Ε.Π. είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βλέπουμε εταιρείες και θεσμικούς φορείς που όχι μόνο αντιλαμβάνονται, αλλά μοιράζονται και στηρίζουν έμπρακτα το Όραμα μας» προσέθεσε η κα Αθηνά Κρητικού, Ιδρύτρια και Πρόεδρος Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here