Με θεμέλιο την ελληνική κληρονομιά και με το βλέμμα στο μέλλον, η Μινέρβα ενισχύει σταθερά την ηγετική της θέση στον κλάδο των τροφίμων, αλλά και τον διεθνή της αντίκτυπο.
Η Μινέρβα, γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 120 χρόνων ιστορίας και επιτυχημένης παρουσίας στον κλάδο των τροφίμων. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Μινέρβα εξελίχθηκε από μια τοπική επιχείρηση, σε μια κορυφαία διαφοροποιημένη εταιρεία τροφίμων και σε πυλώνα καινοτομίας και υποστήριξης της βιωσιμότητας και της αγροτικής οικονομίας.
Η Μινέρβα, μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1904 με αποστολή την εμπορία του πολυτιμότερου αγαθού της Ελλάδας, του ελαιόλαδου. Στην πορεία της, πέρασε από το εμπόριο στη βιομηχανία και πλέον διαθέτει μεγάλης κλίμακας βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στο Σχηματάρι Βοιωτίας και στη Γαστούνη Ηλείας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 170 εργαζομένους.
Παράλληλα, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες, επενδύσεις και εξαγορές, εμπλούτισε το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της. Διατηρώντας τη θέση της ως ηγέτιδα εταιρεία στην εμπορία ελαιολάδου, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά εμβληματικά brand names βασικών προϊοντικών κατηγοριών τροφίμων που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Με έντονη διεθνή παρουσία και ισχυρό εξαγωγικό αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο, η Μινέρβα ανταποκρίνεται στη διεθνή ζήτηση για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που αντιπροσωπεύουν τη μεσογειακή διατροφή και λειτουργεί ως πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.