Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός (business transformation) αρχίζει να γίνεται όλο και πιο σημαντικό θέμα για εταιρείες και οργανισμούς, οι οποίες αναζητούν τις τεχνολογικές λύσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Και μία τεχνολογική τάση που παίζει κρίσιμης σημασίας ρόλο είναι το hybrid multi-cloud, όπως επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια του webinar με τίτλο «Accelerate your Business Transformation with IBM – Reimagine Work across your business», το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Όπως εξήγησαν στη δική τους σχετική παρουσίαση ο Μάνος Παναγιωτάκης (Project Manager, iX Digital Strategy and Interactive Cognitive Process Reengineering,  ΙΒΜ Ελλάδα & Κύπρος) και ο Γιάννης Λουκάς (Associate Partner, ΙΒΜ Ελλάδα & Κύπρος) ο συγκεκριμένος όρος αφορά τη δημιουργία υποδομών που συνδυάζουν διαφορετικές «κατηγορίες» υπηρεσιών cloud με τις εφαρμογές της επιχείρησης να μπορούν να «τρέχουν» σε κάθε είδους υποδομή. Η ΙΒΜ είναι μία hybrid cloud και ΑΙ εταιρεία και το hybrid multi-cloud αποτελεί μεν τη νέα παγκόσμια νόρμα αλλά το κλειδί είναι πώς χρησιμοποιεί αυτές τις τεχνολογίες η κάθε επιχείρηση.

Το 98% των επιχειρήσεων παγκοσμίως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πολλαπλές hybrid cloud υποδομές την επόμενη διετία αλλά θα πρέπει να έχουν καταλήξει στο τι ακριβώς θα κάνουν. Εκεί, όπως επισημάνθηκε, η ΙΒΜ μπορεί να έρθει και να βοηθήσει τους πελάτες της να κάνουν τις επιλογές εκείνες που θα τους επιτρέψουν να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό τους αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες του IBM Cloud προκειμένου να εξελιχθούν σε έναν cognitive οργανισμό. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι μία εταιρεία που θα μπορεί να έχει μία ολιστική προσέγγιση της αξιοποίησης των ψηφιακών λύσεων προκειμένου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και την ευελιξία της.

Όπως τονίσθηκε η ΙΒΜ έρχεται και βοηθά μία επιχείρηση σε όλο τον «κύκλο» του μετασχηματισμού της και του «ταξιδιού» της προς το cloud. Ξεκινώντας από τον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για κάθε βήμα σε αυτό το ταξίδι, στο θέμα της μεταφοράς και του εκσυγχρονισμού των workloads και των εφαρμογών, στο κομμάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας καινοτόμων εφαρμογών και εμπειριών αλλά και στη διαχείριση των υποδομών και του περιβάλλοντος που δημιουργείται. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία αλλά και αξία σε αυτό το «ταξίδι» προς την πλήρη αξιοποίηση του ΙΒΜ Cloud.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here