Νέες συνεργασίες, που αφορούν το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο η εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να εγκαινιάσει επισήμως το hub της στο κτήριο των Παλαιών Σφαγείων, αμέσως μόλις τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας αρθούν και οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Τα παραπάνω επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Cisco για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Έλενα Πρασσάκη, επισημαίνοντας ότι οι συμφωνίες που θα υπογραφούν για το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη αφορούν συνεργασίες με δημόσια και ιδιωτικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφέρειες, καθώς και ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Με αφορμή δημοσιεύματα, η κ. Πρασσάκη διευκρινίζει, πως η Cisco δεν εγκαταλείπει την συμμετοχή της στην υλοποίηση έξυπνων πόλεων (σ.σ. ένα από τα αντικείμενα με τα οποία ασχολείται και το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη).
“Μόνο σε ένα προϊόν διακόπηκε η παραγωγή του, που είναι η εφαρμογή διαχείρισης Kinetic. Ανάλογα με την περίπτωση και τις απαιτήσεις, ήδη προτείνονται αντίστοιχες εφαρμογές/πλατφόρμες άλλων κατασκευαστών, εγχώριων ή του εξωτερικού, που ανήκουν στο οικοσύστημα συνεργατών μας. Κάποιες είναι μάλιστα διαθέσιμες προς επίδειξη στο Κέντρο μας. Όλη η απαραίτητη υποδομή για την υλοποίηση της έξυπνης πόλης (Routing, Switching, Wifi6, LoRa, Cybersecurity, Severs etc.) όχι μόνο υφίσταται κι αναβαθμίζεται, αλλά εμπλουτίζεται περαιτέρω, με την προσθήκη εξοπλισμού καμερών παρακολούθησης, αισθητήρων και άλλων συστημάτων. To κέντρο μας στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει σχέση μόνο με το kinetic. Οι λύσεις smart city είναι μόνο μερικές από τις πολλές που δείχνουμε στο Κέντρο, όπως τηλεϊατρική, εκπαίδευση, αγροτικά, ενέργεια, ασφάλεια κτλ” επισημαίνει η κα Πρασσάκη και προσθέτει ότι, παράλληλα, στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη “τρέχουν” κανονικά, ήδη από τον Ιούλιο, μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων.
H κα Πρασσάκη υπενθυμίζει, τέλος, ότι στις 17 Δεκεμβρίου η Cisco ανακοίνωσε δεύτερο κέντρο καινοτομίας στην Ελλάδα (“Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας), το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την ONEX στη Σύρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ