Η σημαντική ενίσχυση των εσόδων από το τμήμα εταιρικών λύσεων (enterprise business) ήταν ένας από τους λόγους της αύξησης των εσόδων της Huawei Greece την περασμένη χρονιά, όπου ο ρυθμός ανάπτυξης έφθασε στο 25%.

Σε ενημερωτική συνάντηση με Έλληνες δημοσιογράφους στο περιθώριο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ο Jacky Chen, διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής του κινεζικού κολοσσού, έκανε λόγο για έσοδα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 50% προέρχεται από τις πωλήσεις σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, το 40% από τις συσκευές και το υπόλοιπο 10% από το τμήμα εταιρικών λύσεων. Όμως, όπως ανέφερε ο Qingwei Chen, επικεφαλής του τομέα εταιρικών λύσεων, ο δικός του τομέας παρουσίασε πέρσι αύξηση εσόδων 210% με την κινεζική εταιρεία να κερδίζει σημαντικά συμβόλαια, όπως αυτό της Εθνικής Τράπεζας για την προμήθεια δικτυακού εξοπλισμού, ενώ ένας άλλος πελάτης είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Όσον αφορά στα πλάνα για τη φετινή χρονιά, η Huawei θα επιδιώξει να δώσει έμφαση στον τομέα του 5G, έχοντας ως στόχο να απλοποιήσει τη διαδικασία εγκατάστασης του δικτύου των παρόχων. Κάτι που ήταν και ένα από τα θέματα της φετινής παρουσίας της Huawei στο MWC. Για τον τομέα των εταιρικών λύσεων, ένας βασικός στόχος είναι η ενίσχυση του δικτύου των συνεργατών τους, το οποίο είναι ήδη αρκετά ισχυρό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here