του Κώστα Βασιλείου, Senior Solution Sales Manager, Huawei

Στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρεία για την ανάπτυξη της παρουσίας της στην αγορά 5G

Η φιλοδοξία της Huawei είναι, μέσω καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών, των δικτύων 5G και της ασύρματης τεχνολογίας, να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής, προκειμένου το ψηφιακό περιβάλλον να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων.

Η εταιρεία ξεκίνησε την έρευνα για την τεχνολογία 5G από το 2009, έχει επενδύσει 4 δισ. δολ. ΗΠΑ σε R&D και έχει υποβάλει 26.000 προτάσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τυποποίησης 3GPP. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τυποποίησης (ETSI), η Huawei έχει συνεισφέρει στην έρευνα για το 5G με 4.348 κατηγορίες ευρεσιτεχνιών, που αποτελούν το 20% του συνόλου.

Σήμερα, πάνω από 10.000 άνθρωποι εργάζονται για την ανάπτυξη των δικτυακών συστημάτων 5G, συνεχίζοντας τις επενδύσεις για την εξέλιξη της νέας τεχνολογίας. Ο τομέας R&D της εταιρείας εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων αιχμής υψηλής ποιότητας, τα οποία θα επιτρέπουν τη βέλτιστη απόδοση των δικτύων, μειώνοντας παράλληλα το κόστος ενέργειας και συμβάλλοντας έτσι στη στρατηγική για ευρείας κλίμακας ψηφιακή διασύνδεση και υπολογιστική ισχύ, με φιλικούς προς το περιβάλλον όρους.

H Huawei, εκτός από τους τομείς 5G, AI & Big Data, έχει και το πλεονέκτημα της εμπειρίας σε παραδοσιακές τεχνολογίες ηλεκτρονικών ισχύος και ενεργειακών συστημάτων, ένας συνδυασμός που επιτρέπει την ψηφιακή διαχείριση ενέργειας μέσα από δίκτυα 5G.

Οι προοπτικές που εκτιμάται ότι παρέχει η συγκεκριμένη αγορά

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 η τεχνολογία 5G θα εξυπηρετεί 58% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η υψηλής ευκρίνειας ευρυεκπομπή σε πραγματικό χρόνο, η τηλε-εκπαίδευση, η τηλεϊατρική και η εικονική ψυχαγωγία είναι παραδείγματα από υπηρεσίες που θα προσφέρουν επαυξημένη εμπειρία στους τελικούς χρήστες.

Επιπλέον, τα δίκτυα 5G θα συνεισφέρουν στην ψηφιοποίηση πληθώρας βιομηχανικών εφαρμογών της σύγχρονης οικονομίας, όπως βιομηχανία προϊόντων, κατασκευές, ενέργεια, μεταφορές, αγροτική παραγωγή, συναλλαγές και πολλές άλλες, συνδυάζοντας την ψηφιακή διαχείριση με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μοναδικές τεχνολογικές δυνατότητες της τεχνολογίας 5G και η αλληλεπίδραση με τις τεχνολογίες ΑΙ και Cloud Computing μπορούν να μετασχηματίσουν τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης σε επίπεδο απόδοσης, εμπειρίας υπηρεσιών αλλά και πρόσβασης, διασφαλίζοντας έτσι ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους μέσω της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Σε αυτήν την προοπτική δίνεται η δυνατότητα να μειωθεί το χάσμα μεταξύ της περιφέρειας και των κεντρικών περιοχών.

Η τεχνολογία 5G αναμένεται να φέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη σε ευρύτερη κλίμακα. Νέα οικοσυστήματα και πρότυπα ανάπτυξης θα αναδυθούν, θέτοντας το πλαίσιο για το νέο ψηφιακό επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να συνεισφέρει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εθνικής οικονομίας.

…………………….

Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Ιαν-Φεβ 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here