Την “ανηφόρα θα τραβήξει” το Χρηματιστήριο της Αθήνας και το 2020, σύμφωνα με την νέα έκθεση που δημοσιεύει η HSBC, στην οποία βρίσκεται και η λίστα με τις top 20 επιλογές από τις αναδυόμενες αγορές με την Alpha Bank ν’ αποτελεί την μόνη από την ελληνική αγορά.

Ο λόγο που η HSBC καταλήγει στο παραπάνω έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Alpha Bank σχεδιάζει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος του απαιτούμενου “καθαρισμού” του ισολογισμού της κατά το 2020. Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται πως η ορατότητα της κερδοφορίας θα έχει βελτιωθεί σημαντικά, με το κόστος κινδύνου να προσεγγίζει επίπεδα ομαλότητας και περισσότερο από το ήμισυ του αποθέματος των προβληματικών περιουσιακών στοιχείων να έχουν πωληθεί. Με λογιστική αξία στο 0,4x και εκτιμώμενο δείκτη ROΤE 2021 στο 7,5%, η αποτίμηση είναι επίσης ελκυστική, όπως τονίζει η HSBC.

Με το νέο επιχειρηματικό της σχέδιο η Alpha Bank κεφαλαιοποίησε τις

  • κυβερνητικές προσπάθειες για τη μείωση των προβληματικών assets των ελληνικών τραπεζών με μια συστημική λύση, καθώς και
  • την ισχυρή κεφαλαιακή της θέση για να επιτύχει μια μετασχηματιστική μείωση το 2020.

Από το ποσό των 22 δισ. ευρώ των ΝPEs, τα 12 δισ. ευρώ θα διατεθούν και θα πωληθούν σε ιδιώτες επενδυτές. Μέχρι το τέλος του έτους η HSBC αναμένει ότι τα επίπεδα προβλέψεων θα πλησιάσουν επίπεδα ομαλότητας με την ορατότητα του ισολογισμού και την κερδοφορία να έχουν βελτιωθεί  σημαντικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here