Η Holcim υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Malarkey Roofing Products, κορυφαίας εταιρίας στην αγορά υλικών στέγης κατοικιών στις ΗΠΑ, με προβλεπόμενες καθαρές πωλήσεις ύψους 600 εκατ. USD και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 120 εκατ. USD για το 2022.

Η Malarkey Roofing Products έχει ιστορικό διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης στην εξαιρετικά κερδοφόρα αγορά υλικών στέγης κατοικιών στις ΗΠΑ αξίας 19 δις. USD.

Η Malarkey συμπληρώνει ιδανικά τη Firestone Building Products, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον εμπορικό τομέα, καθιστώντας τη Holcim πλήρη πάροχο ολοκληρωμένων συστημάτων στέγης. Η αναγνωρισιμότητα του ισχυρού εμπορικού σήματος της Malarkey βασίζεται στην ηγετική της θέση σε θέματα καινοτομίας και βιωσιμότητας, με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που προάγει την κυκλική οικονομία.

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύβουλος του Holcim Group, δήλωσε:

Jan Jenisch, Δνων Σύμβουλος του Holcim Group
  • «Ξεκινάμε δυναμικά υλοποιώντας τη «Στρατηγική 2025 – Επιτάχυνση της Πράσινης Ανάπτυξης» με την εξαγορά της Malarkey Roofing Products, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας στις Λύσεις & Προϊόντα, ώστε να αναδειχθούμε σε παγκόσμιο ηγέτη στα συστήματα στέγης. Συγχαίρω την οικογένεια της Malarkey για όλα αυτά που έχει επιτύχει και δεσμεύομαι να επενδύσω στη συνεχή επιτυχία της εταιρίας, ώστε να κατακτήσουμε μαζί την επόμενη εποχή ανάπτυξης. Οι εταιρίες μας είναι εξαιρετικά συμβατές με πολλά πλεονεκτήματα. Με εντυπωσιάζει η εταιρία Malarkey, η καινοτόμος τεχνολογία, το μεγάλο δίκτυο εγκαταστάσεων παραγωγής και, το σημαντικότερο, οι αφοσιωμένοι εργαζόμενοί της που είναι ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το εθνικό σχέδιο επέκτασης της εταιρίας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της εμπορικής επωνυμίας Malarkey και της κληρονομιάς της, και καλωσορίζω όλους τους εργαζομένους και τις εγκαταστάσεις στην οικογένεια της Holcim.»

 

Ο Gregory Malarkey, Πρόεδρος της Malarkey Roofing, ανέφερε:

Gregory Malarkey, Πρόεδρος της Malarkey Roofing
  • «Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι. Εδώ και δεκαετίες, αναζητούσαμε μια εταιρία που να ασπάζεται το όραμά μας, να ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μας και να μπορεί να μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή στρατηγική μας. Σήμερα, τα βρήκαμε όλα αυτά στη Holcim. Όπως η Malarkey, η Holcim εστιάζει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και οδηγεί τη μετάβασης προς τις βιώσιμες κατασκευές. Είναι μια συναρπαστική στιγμή και για τις δύο εταιρίες. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας, τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους εργολάβους και τους φίλους μας, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εταιρία και την αποστολή μας! Διαπιστώσατε από πρώτο χέρι την ταχεία αποδοχή της πρότασης αξίας μας από την αγορά. Με τις γνώσεις και τους πόρους της Holcim, μπορούμε να επεκτείνουμε αυτή την πρόταση αξίας σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή.»

 

Ο Jamie Gentoso, Παγκόσμιος Επικεφαλής Λύσεων & Προϊόντων, δήλωσε:

  • «Με τη Malarkey Roofing Products εισερχόμαστε στην εξαιρετικά κερδοφόρα και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά υλικών στέγης κατοικιών, όπου πρωταγωνιστούν οι επισκευές και οι ανακαινίσεις, καθώς και η μετατόπιση των προτιμήσεων των πελατών προς πιο βιώσιμα και ανθεκτικά οικοδομικά υλικά. Με ιστορικό διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης τα τελευταία δέκα χρόνια, η Malarkey αποτελεί στρατηγική κίνηση για την επέκταση της γκάμας των συστημάτων στέγασης από τα επαγγελματικά κτίρια στα οικιστικά».

 

Η συναλλαγή αποτιμάται σε 1,35 δις. USD και θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου με μετρητά. Συνέργειες 40 εκατ. USD ετησίως, με βάση το τρέχον επιτόκιο, αναμένεται να υλοποιηθούν έως το τρίτο έτος. Η εξαγορά θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) από το πρώτο έτος.

 

Η Malarkey Roofing Products ιδρύθηκε το 1956 από τον Herbert Malarkey και εδρεύει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τις ανάγκες στέγασης κατοικιών, από σκεπές έως στεγανώσεις για πάγο και νερό. Με εγκαταστάσεις παραγωγής στο Όρεγκον, την Καλιφόρνια και την Οκλαχόμα, η Malarkey Roofing Products έχει ισχυρή παρουσία από τη δύση έως το νότο των ΗΠΑ, η οποία συμπληρώνει σε μεγάλο βαθμό το αποτύπωμα της Firestone Building Products.

 

Η εξαγορά προάγει τη «Στρατηγική 2025 – Επιτάχυνση της Πράσινης Ανάπτυξης» της Holcim με στόχο την ανάπτυξη της δραστηριότητας Λύσεων & Προϊόντων στο 30% των Καθαρών Πωλήσεων του Ομίλου έως το 2025, αποκτώντας παρουσία στα πιο ελκυστικά τμήματα των κατασκευών, από κατασκευές στεγών και μονώσεις μέχρι επισκευές και ανακαινίσεις. Η συναλλαγή είναι σύμφωνη με τη δέσμευση της Holcim για αυστηρή χρηματοοικονική πειθαρχία και υπόκειται σε συνήθεις όρους και ρυθμιστική άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.

 

Σχετικά με τη Holcim

Η Holcim χτίζει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Ως παγκόσμιος ηγέτης σε καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, ο Όμιλος Holcim κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη πιο πράσινων πόλεων και πιο έξυπνων υποδομών, αλλά και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Holcim καθίσταται μια εταιρία καθαρού μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, έχοντας τους ανθρώπους και τις κοινότητές της στην καρδιά της επιτυχίας της. Η εταιρία προωθεί την κυκλική οικονομία ως o παγκόσμιος ηγέτης στην ανακύκλωση για να χτίζουμε περισσότερα με λιγότερα. Η Holcim είναι η εταιρία πίσω από μερικές από τις πιο αξιόπιστες επωνυμίες στον κλάδο των δομικών υλικών σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim και Lafarge. Η Holcim αποτελείται από 70.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που θέλουν με πάθος να χτίζουν την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη μέσα από τους τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Τσιμέντο, Έτοιμο σκυρόδεμα, Αδρανή και Λύσεις & Προϊόντα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here