Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν την τελευταία περίοδο οι πωλήσεις των ειδών πολυτελείας. Από την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με την άρση των περιορισμών στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας, φαίνεται να επωφελούνται οι μεγαλύτεροι οίκοι, όπως Hermes, LVMH και Kering.

Η κατασκευάστρια εταιρεία της θρυλικής birkin ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ήτοι αύξηση πωλήσεων σε σταθερά νομίσματα κατά 127%, στα 2,15 δισ. Ευρώ, μία επίδοση που είναι κατά 33% υψηλότερη από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 προ πανδημίας.

Το επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο έφτασε το 41% ​​των πωλήσεων, αντίστοιχο με αυτό του ανταγωνιστή και ηγέτη της βιομηχανίας LVMH, στο τμήμα μόδας και δερμάτινων ειδών.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Axel Dumas χαρακτήρισε τις επιδόσεις της εταιρείας εξαιρετικές και τις απέδωσε στην προσήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου στις επενδύσεις ακόμη και εν μέσω πανδημίας με ανακαινίσεις καταστημάτων και το άνοιγμα νέων. Η ομάδα της Hermes έχει προσλάβει περίπου 400 άτομα φέτος.

Κινητήριος μοχλός για την άνοδο της αγοράς προϊόντων πολυτελείας είναι για ακόμη μία χρονιά η Ασία όπου συνολικά οι πωλήσεις τέτοιων αγαθών αυξήθηκαν κατά 87% στους πρώτους έξι μήνες του 2021.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here