Οι εκκαθαριστές της Hellenic Steel κ.κ. Νίκος Μαράντος και Δημήτρης Αντωνίου μεταβίβασαν χθες τα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας στην αγοράστρια Hellenic Steel Acquisition Co, υλοποιώντας τις διατάξεις επικύρωσης της συμφωνίας (απ. 7304/2019 Πολ. Πρωτ. Θεσσαλονίκης).

Οι εκκαθαριστές είχαν τη συνδρομή του τμήματος αναδιάρθρωσης της  με επικεφαλής τον κ. Αλέξη Χατζηπαύλου, Financial Advisory Services Partner, που είχε ορισθεί ως ειδικός σύμβουλος, καθόλη τη διαδικασία εκκαθάρισης, από την περιόδο του Ιανουαρίου 2017 μέχρι σήμερα.

Επίσης, το Δικηγορικό Γραφείο Πέτρου Δούμπη και Συνεργάτες σε όλη την περίοδο εκκαθάρισης και το Δικηγορικό Γραφείο Σεραφείμ Σωτηριάδη και Συνεργάτες στη διαδικασία εξυγίανσης/αναδιάρθρωσης.

Από την πλευρά των πιστωτών συμμετείχαν η εταιρεία ILVA Spa και το Δικηγορικό Γραφείο του Επαμεινώνδα Στυλόπουλου.

Σημειώνεται ότι οι εκκαθαριστές της εταιρείας κ.κ. Ν.Μαράντος και Δ.Αντωνίου διεξήγαγαν το σύνολο των διαπραγματεύσεων τόσο με τον βασικό πιστωτή της Hellenic Steel Co, ILVA Spa, γεγονός που οδήγησε στην κατάρτιση πλαισίου συμφωνίας εξυγίανσης.

Αναλυτικά, στα πλαίσια του αρ. 106βδ, συντάχτηκε η έκθεση εμπειρογνώμονα από την Deloitte, με τη συναίνεση του 96,3% του συνόλου των πιστωτών καθώς και με τους επενδυτές.

Το τίμημα της συναλλαγής ορίστηκε στα 12 εκατ. Ευρώ, πλέον της ανάληψης του κόστους περιβαλλοντικών παρεμβάσεων.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο δώσει παράταση στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, ο επενδυτής θα καταβάλλει επιπλέον 1 εκατ. Ευρώ το οποίο θα διανεμηθεί στους πιστωτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Banks μίλησε με τον κ. Μαράντο.

Δείτε τη δήλωσή του:

Αυτό το success story θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο επερχόμενο μεγάλο συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια NPL Summit 2019” που επιστρέφει για 2η χρονιά!

Στο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 14 & 15 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace and Thalasso με θέμα: «Κόκκινα Δάνεια- Ανοίγματα – Πλατφόρμα Οικονομικής Ανάπτυξης» θα συγκεντρωθούν όλοι όσοι γνωρίζουν, συμμετέχουν και φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στη νέα αυτή μεγάλη επενδυτική ευκαιρία που γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της οικονομικής κρίσης.