Ο πρώτος Ελληνικός μονόκερος (Unicorn, εταιρική αξία μεγαλύτερη του 1 δισ € από τον Ιούλιο του 2021), αξίζει σήμερα περίπου 3 δις Ευρώ, δραστηριοποιείται σε 200 χώρες, εξυπηρετεί 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 87% των εταιρειών του Fortune 500) και 800 κυβερνητικούς οργανισμούς.

Μια μικρή εταιρεία από την Ελλάδα που προσέφερε υπηρεσίες πιστοποίησης γνώσεων σε όλο τον κόσμο έχει βάλει σήμερα στόχο να ξεπεράσει σε αξία τα 10 δις αξία.

Να γίνει δηλαδή το πρώτο Ελληνικό decacorn

Η πιστοποίηση δεξιοτήτων είναι πλέον μια υπηρεσία υψηλής τεχνολογία και τεχνογνωσίας.

Η PeopleCert του Βύρωνα Νικολαϊδη, «τρέχει» με ρυθμούς αύξησης κερδών της τάξης του 40% ενώ τα υψηλά ταμειακά της διαθέσιμα, της επιτρέπουν να ψάχνει για τον επόμενο στόχο εξαγοράς σε ολόκληρο τον πλανήτη…

Ήδη ολοκλήρωσε και ενσωμάτωσε την εξαγορά της βρετανικής Axelos Ltd με 450 εκατ. βρετανικές λίρες.

Εξέδωσε ένα ομολογιακό δάνειο 300 εκατ. στερλινών και πώλησε 20% του μετοχικού της κεφαλαίου στο FTV Capital  από την Καλιφόρνια έναντι 170 εκατ. ευρώ.

 

Ο κ. Βύρων Νικολαϊδης, ξοδεύει 20% του χρόνου του στην Αθήνα και το υπόλοιπο 80% στα αεροπλάνα ταξιδεύοντας στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η PeopleCert αλλά και στο Λονδίνο.
Σχεδιάζει την επόμενη εξαγορά και ταυτόχρονα δέχεται προτάσεις επενδυτικών κεφαλαίων για είσοδο στο μετοχικό του κεφάλαιο.
Στο πρόσφατο Roadshow που διοργάνωσε η EXAE με την Morgan Stanley στο Λονδίνο,   η PeopleCert ήταν η μοναδική μη εισηγμένη που συμμετείχε, πραγματοποιώντας 28 συναντήσεις με επενδυτές.

  • Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση +224% φθάνοντας τα 14,2 εκατ. στερλίνες και τα κέρδη προ Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA ) στα 53,7 εκατ. στερλίνες.

Το εννεάμηνο του 2022 ήταν ιστορικά το καλύτερο σε έσοδα και σε όγκο εξετάσεων, όπως αναφέρεται από την εταιρεία.

  • Σήμερα η People Cert πραγματοποιεί εξετάσεις και πιστοποιεί το προσωπικό περισσότερων από 50.000 εταιρειών σε όλο τον κόσμο, όπως η Amazon, η Microsoft, η Deutsche Bank και η Boeing.

  • Εκτός από τον τομέα των εξετάσεων και της πιστοποίησης γλωσσικών και άλλων δεξιοτήτων, η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει τα έσοδα από την παραγωγή πρωτότυπου περιεχόμενου, όπως βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και τη διάθεση πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με τεχνολογικά συστήματα που έχει αναπτύξει.

Η PeopleCert δημιούργησε από το 2012 την  πρωτοποριακή τεχνολογία  online proctoring για πιστοποίηση γνώσεων εξ αποστάσεως με ασφάλεια και εγκυρότητα.

Η τεχνολογία αυτή που επιτρέπει τις online εξετάσεις είναι μια καινοτομία της PeopleCert.

Επιστήμονες Πληροφορικής, ελληνικά μυαλά, που εργάζονται μέσα στην εταιρεία (πάνω από 80 άτομα στο R&D ) ανέπτυξαν, συστήματα τηλε-εξετάσεων και τηλε-επιτηρήσεων που λειτουργούν 24/7/365 και καλύπτουν 25 γλώσσες με εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεων ετησίως.

Με το λανσάρισμα του OLP αρχές του 2012, η PeopleCert ακολουθεί την ενδεδειγμένη διαδρομή ανάπτυξης μιας εταιρείας τεχνολογικής καινοτομίας

Μοχλός ανάπτυξης της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι τα προγράμματα και το χαρτοφυλάκιο (Prince2 & MSP) που βοηθούν κράτη και εταιρείες να λειτουργούν άρτια (on time και on budget) ώστε να λύσει χρόνιες παθογένειες, υιοθετώντας τα παγκόσμια πλαίσια βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση έργων.

Τα PRINCE2, ITIL, έχουν:

1. Αναπτυχθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για μια περίοδο 30 ετών

2. Εγκριθεί από πολλές κορυφαίες κυβερνήσεις και 800 κρατικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

3. Υιοθετηθεί από τον ιδιωτικό τομέα και περισσότερες από 50.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here