Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για το εταιρικό ομόλογο της Mytilineos.
Έκδοση ύψους έως 500 εκατ. ευρώ, με το εύρος απόδοσης του 7ετούς διάρκειας τίτλου στο 4%-4,5% , με την διαδικασία  να ολοκληρώνεται αύριο την Πέμπτη (στις 16.00′ ώρα Ελλάδος).
Το γιατί τώρα, το ανέλυσε ενδελεχώς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης “…γιατί ο χρόνος είναι ενδεδειγμένος, καθώς έχουν προηγηθεί τα αποτελέσματα των εκλογών και πλέον επικρατεί επιχειρηματική ηρεμία…”
“Παγωμένη” παρέμεινε για περισσότερο από ένα χρόνο, η εσωτερική αγορά εταιρικών ομολόγων- τελευταίο εγχείρημα της ναυτιλιακής Capital PLP Shipping Holdings (μέλος του ομίλου Capital Maritime- συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη).
      Με τη Mytilineos να βρίσκεται στην πιο φορμαρισμένη και αναπτυξιακή πορεία της ιστορίας της, με τη μετοχή σε ιστορικά υψηλά η συγκυρία είναι ιδανική για να ξανά “ζεσταθεί” η συγκεκριμένη αγορά με αφορμή ένα όνομα/μέγεθος
4,7 δισ. ευρώ (όσο αποτιμάται η εισηγμένη).
       Τη σημασία του εγχειρήματος για την εμβάθυνση της αγοράς εταιρικών ομολόγων την δίνει ο ίδιος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος “…έχουμε δώσει το σήμα και θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες….” με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εγχώρια επιχειρηματικότητα σε περίοδο-μακροχρόνιας- ανόδου των επιτοκίων/όλο και ακριβότερου κόστους χρήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ