Σε μία κίνηση-ανάσα για τους εργαζομένους της Όλυμπος, εν καιρώ ακρίβειας και ανατιμήσεων, η διοίκηση του Ομίλου ανακοίνωσε αυξήσεις στους μισθούς.

Η διοίκηση της “Όλυμπος” υπό τον Τάκη και Μιχάλη Σαράντη ανακοίνωσε στην ετήσια συνάντηση στελεχών της Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. ότι σκοπεύει να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων έως και κατά 15% οι μισθοί των οποίων δεν υπερβαίνουν τις 25.000 ευρώ ετησίως. Αντίστοιχα, για όσους λαμβάνουν μισθούς άνω των 25.000 σε ετήσια βάση, η αύξηση θα ανέρχεται στο 10%.

Στην ετήσια συνάντηση έγινε μεταξύ άλλων απολογισμός των δράσεων του Ομίλου και καθορίστηκαν οι νέοι στόχοι και οι στρατηγικές. Οι κ.κ. Τάκης και Μιχάλης Σαράντης, αναφέρθηκαν στην υψηλή αξία του στελεχιακού δυναμικού της επιχείρησης, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες στις  εργασίες για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση των εταιρικών στόχων.

Ο όμιλος των αδερφών Σαράντη πραγματοποίησε το 2021 κύκλο εργασιών 427 εκατ. ευρώ παραμένοντας η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας. Διαθέτει 7 εργοστάσια και έναν ρυθμό επενδύσεων που αγγίζει τα 40 εκ. ευρώ το χρόνο, φτάνοντας κατά την τελευταία πενταετία τα 193 εκ ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, πέραν της Όλυμπος ανήκουν οι ΤΥΡΑΣ, ΡΟΔΟΠΗ, και πλέον  τα αναψυκτικά ΚΛΙΑΦΑ και το ανθρακούχο νερό ΔΟΥΜΠΙΑ.

Σε επίπεδο παραγωγικών υποδομών, μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν στην ΤΥΡΑΣ οι νέοι αυτοματοποιημένοι ψυκτικοί θάλαμοι που είναι οι μεγαλύτεροι στα βαλκάνια, καθώς και μια σύγχρονη γραμμή φέτας ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τον κύκλο των νέων επενδύσεων, ξεκίνησε ήδη η κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο συνολικού προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ.

Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στον όμιλο ανέρχονται σε 1.550 άτομα.