Λάβρος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την δυστοκία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συνέπεια την περιορίζεται σταθερά η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη, με ορατό τον κίνδυνο αποβιομηχάνισης.
    Σύμφωνα με τον πρόεδρο και της Eurometaux η Ευρώπη χάνει σε παραγωγή, οι Βρυξέλλες δεν κάνουν τίποτε, Ρωσία, Κίνα, Ινδία κερδίζουν μερίδια αγοράς με τα 5 εκατ. τόνους (παραγωγής) να έχουν μειωθεί στο μισό.
Μάλιστα την Παρασκευή απορρίφθηκε το σχέδιο συνδυαστικής απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα και υποστήριξης για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, μετά από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων ( ! ).
Περίοδος κατά την οποία οι ΗΠΑ ενήργησαν αποτελεσματικά μέσω του Inflation Reduction Act (πληθωριστικής πολιτικής) και στην Ευρώπη τα μισά smelters αλουμινίου, ψευδαργύρου και άλλων μετάλλων είναι κλειστά. 
Εν μέρει στην απόρριψη του Green Pool αποδίδεται από αναλυτές το νέο κύμα πωλήσεων σε μετοχές ενεργοβόρων ομίλων στην Ευρώπη.
     Στις 248,27 ο Stoxx Europe Total Market Industrial Metals, αντιπροσωπευτικός δείκτης που περιλαμβάνει την 10άδα των Rio Tinto, Glencore, AngloAmerican, Arvelormittal, Norsk Hydro, Boliden, Antofagasta, SKF B, SSAB B και KGHM.
    Δεν είναι τυχαίο πως την ίδια μέρα ο δείκτης EuroStoxx Automobiles & Parts διόρθωσε -4,55%, χθες Δευτέρα.