Η υπέρβαση του ορίου των 100 εκατ. ευρώ στην αποτίμηση του Πλαισίου ενεργοποίησε σενάρια περί εξεταζόμενου placement από την πλευρά της οικογένειας Γεράρδου.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι έχοντας ως γνώμονα τις κινήσεις Παν. Τσινάβου, μεγαλομετόχου της ΚΡΙ ΚΡΙ, θεωρούν πως ανοίγει ο δρόμος για ανάλογες ενέργειες και από τους επιχειρηματίες/βασικούς μετόχους της επίσης εισηγμένης εταιρείας.

Αποτελεί talk of the market πως η υπέρβαση του ορίου των 100 εκατ. ευρώ (όπως και του ορίου του 1 δισ.) είθισται να ακολουθείται από κινήσεις διεύρυνσης της μετοχικής βάσης, με διάθεση μεριδίων από τους βασικούς μετόχους σε fund managers.

Για να δούμε, κατ΄αρχήν, τα δεδομένα. Με σημαντική ενίσχυση της τιμής της μετοχής- κατά 11,06% έναντι 9,59% του ΓΔ από την αρχή του έτους- η μετοχή του Πλαισίου έχει ενισχυθεί έως τα 4,66 ευρώ (κοντά στα υψηλά 52 εβδομάδων των 4,81 ευρώ από τη συνεδρίαση της 6ης Ιουλίου)- με συνακόλουθη ενίσχυση της αποτίμησης, στα 101,6 εκατ. ευρώ. Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας, αρκετά ‘σφικτή” καθώς ο Γεώργιος Γεράρδος έχει το 66,52% και ο Κων/νος Γεράρδος το 15,17% συνολικά 81,69% του μ.κ, όπερ…ένα placement θα ήταν θεωρητικά πιθανό.

Μία άλλη περίπτωση είναι η εισηγμένη ΕΛΤΟΝ, όπου επίσης η οικογένεια του επιχειρηματία/βασικών μετόχων έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό του μ.κ. Συγκεκριμένα ο Νέστορας Παπαθανασίου ελέγχει το 36,19% ενώ τα μέλη Ελένη (σύζυγος του Νέστορα) και Παναγιώτα, Άλκηστης και Ηλέκτρα Παπαθανασίου έχουν συνολικά το περίπου 80% του μετοχικού κεφαλαίου.

Από τις καλές και εξειδικευμένες στον κλάδο της η εταιρεία, εξωστρεφής και αποτίμηση στα 42 εκατ. ευρώ έχει απασχολήσει κατά καιρούς ορισμένους fund managers.

Ωστόσο σε επικοινωνία, που είχαμε με την διοίκηση της εταιρείας μας ειπώθηκε ότι “…κατά καιρούς, ναι έχουν γίνει κρούσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο, σε αυτή την φάση τίποτε δεν είναι ούτε ώριμο, ούτε συζητήσιμο. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία είναι ανοιχτή σε συνεργασίες…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here