Για τον κίνδυνο εκτόξευσης της ανεργίας εξέφρασε την ανησυχία της η ΓΣΕΒΕΕ, έπειτα από έρευνα για τις επιπτώσεις που έχει η κρίση του κορωνοϊού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιοτεχνιών και ΜΜΕ (SMEunited), Alban Maggiar επισκέφθηκε τα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση στην άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Καββαθά, και στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Αθανάσιος Νικολόπουλος, ο αντιπρόεδρος της SMEunited, Δημήτρης Ασημακόπουλος και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), Παναγιώτης Γκόφας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει διά ζώσης με τον Γάλλο πρόεδρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις δράσεις των φορέων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Ο κ. Καββαθάς καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της SMEunited μίλησε για τη σημασία της εκπροσώπησης και προάσπισης των επαγγελματιών, βιοτεχνών, και εμπόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά, κάνοντας μνεία και στους διαχρονικούς γαλλο-ελληνικούς δεσμούς, και στην ανάγκη στήριξης της χώρας και σε πολιτικό επίπεδο σε μείζονα γεωπολιτικά θέματα, με γνώμονα τις ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης έναντι τρίτων.

Εκθέτοντας τα προβλήματα με τα οποία οι ΜμΕ της Ελλάδας έχουν έρθει αντιμέτωπες με την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού, έπειτα και από μια 10ετή κρίση στη χώρα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε την κρισιμότητα της ρευστότητας, της πρόσβασης σε δανειοδότηση, και το πολύ υψηλό επίπεδο φορολογικών συντελεστών, καθώς και τον κίνδυνο εκτόξευσης της ανεργίας κατά το επόμενο διάστημα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής.

Στον πρόεδρο της SMEunited, του οποίου η θητεία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και στις προτεραιότητές της αποστολής του περιλαμβάνεται η άμεση επικοινωνία και αποτελεσματική εκπροσώπηση των οργανώσεων μελών, παρουσιάστηκαν και ερευνητικές πρωτοβουλίες και προτάσεις περαιτέρω μελλοντικής συνεργασίας, την οποία θα επιδιώξουν τα δύο μέρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here