Για έκτη συνεχή χρονιά, η Groupama Ασφαλιστική ήταν χορηγός της φιλανθρωπικής συναυλίας «Diplomats in Concert», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν και φέτος για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη τη χώρα.

Διπλωμάτες όλων των βαθμίδων από ξένες πρεσβείες στην Αθήνα ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη μουσική, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα στο κοινό που παρακολούθησε αυτή την τόσο ξεχωριστή συναυλία που έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Εκτελώντας έργα των Debussy, Chopin, Bizet, Leonard Bernstein, Rossini, Cilea και Μίμη Πλέσσα, όλοι οι συμμετέχοντες έστειλαν το μήνυμα της αληθινής ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – και ιδιαίτερα των παιδιών – που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης.

Η μουσική εκδήλωση «Diplomats in Concert» ξεκίνησε το 2004 με αφετηρία τη Βιέννη, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας το 2014. Στη φετινή εκδήλωση έλαβαν μέρος μέλη διπλωματικών αποστολών από τη Γερμανία έως την Κίνα και από το Λουξεμβούργο μέχρι την Παλαιστίνη. Η επιμέλεια και η οργάνωση της παραγωγής είχε την υπογραφή του καλλιτέχνη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκου Τσαούση.

Η Groupama Ασφαλιστική αποδεικνύει εμπράκτως την πάγια δέσμευσή της για υλοποίηση ενεργειών  Κοινωνικής Υπευθυνότητας, η οποία, μεταξύ άλλων, αποτυπώνεται στην ενίσχυση των προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Καθηγητής Κώστας Ν. Συρίγος – Πρόεδρος Παιδικών Χωριών SOS, Andrea Ikic-Boehm – Πρέσβης Αυστρίας

Γιώργος Πρωτόπαπας – Γενικός Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS, Lucian Fatu – Πρέσβης Ρουμανίας, Andrea Ikic-Boehm – Πρέσβης Αυστρίας, Νίκος Τσαούσης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής Diplomats in Concert in Athens, Καθηγητής Κώστας Ν. Συρίγος

Η πρωτότυπη χορωδία με μέλη του διπλωματικού σώματος, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Αγαθάγγελου Γεωργακάτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here