Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης, Αντιπρόεδρος του δικτύου πόλεων Civitas, μιλώντας στο 5ο Auto Forum αναφέρθηκε στην ανάγκη για εκπαίδευση και τυποποίηση των κανόνων ασφαλείας. «Κουλτούρα, έλεγχος, υποδομές και τεχνολογία. Αν αυτά συνδυαστούν, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από το σημερινό. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά με την συμμετοχή όλων», επεσήμανε.

Ο ίδιος επεσήμανε πως οτιδήποτε γίνεται στον δήμο, κινείται πάνω στην διαδικασία της τριπλής τελικής γραμμής: Άνθρωπος περιβάλλον και οικονομία. Οτιδήποτε γίνεται δηλαδή πρέπει να αγγίζει και τα τρία αυτά στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί σειρά δράσεων για την κλιματική αλλαγή, την μείωση ρύπων και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου.

Αναφέρθηκε επίσης στο Ευρωπαϊκό Green Deal, που αφορά στην βιώσιμη ενέργεια, κυκλική οικονομία, μεταφορές, βιώσιμη γεωργία, πράσινη οικονομία και βιομηχανία. «Πιστεύουμε ότι οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες είναι οι κυρίως αρμόδιοι για την εφαρμογή και υλοποίηση αυτών των δράσεων» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο Civitas, ανέφερε ότι αφορά στις βασικές αρχές επίτευξης βιώσιμης αστικής κινητικότητας, δίνοντας προτεραιότητα σε πεζούς και ποδηλάτες και περιορισμό στην χρήση του αυτοκινήτου.

Στόχος είναι οι μετακινήσεις στον δήμο να γίνονται όσο το δυνατόν πιο πράσινες και κλιματικά ουδέτερες. Γι’ αυτό έχει εκπονηθεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here