Το υπουργείο Οικονομικών διασφάλισε πόρους για γρήγορες παρεμβάσεις ώστε να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε παρεμβάσεις, για αμεσότερη και με μικρότερα βήματα χρηματοδότηση, μέσω προκαταβολής των ποσών» προς τον πολίτη, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «το υπουργείο Οικονομικών καταρχήν έχει διασφαλίσει τον δημοσιονομικό χώρο για να μπορούν να υπάρξουν παρεμβάσεις, καθώς και τους πόρους για να γίνει η χρηματοδότηση αυτών των παρεμβάσεων, και ταυτόχρονα έχουμε σχεδιάσει και δρομολογούμε τους μηχανισμούς για την ταχύτατη εκταμίευση πόρων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα οποία έχουν πληγεί».

Ο κ. Σταϊκούρας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέροντας πως θα υπάρξει εισήγηση προς τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα γίνουν οι επίσημες  ανακοινώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here