Τη δημιουργία “Green City Hub” στο κέντρο της Αθήνας εξήγγειλε από το βήμα του 5ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022 ο Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Ελευθέριος Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το “Green City Hub” θα αποτελείται από έναν στόλο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων, ο οποίος θα εξυπηρετεί το κέντρο της Αθήνας, με 25 δρομολόγια. Επίσης, θα επιχειρεί από ένα κτίριο, το οποίο θα καταναλώνει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και συγκεκριμένα, ηλιακά πάνελς.

«Το Green City Hub της Αθήνας θα λειτουργεί με τους πλέον σύγχρονους τρόπους, όπως σε Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Ολλανδία. Έως το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα έχει εγκαινιαστεί», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία, στο πλαίσιο της ανωτέρω επένδυσης, πρόκειται να προμηθευτεί 35 ηλεκτρικά οχήματα ως το τέλος του 2022.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η περιοχή ευθύνης της DHL Express Ελλάδος διευρύνθηκε, καθώς προστέθηκαν χώρες, όπως η Αλβανία και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και παράλληλα, επεκτάθηκαν τα σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here