To ταξίδι του νέου brand του ελληνικού μαρμάρου «Greek Marble | ThenNowForever» συνεχίζεται και το 2023, με την πρώτη επιτυχημένη, ελληνική παρουσία του κλάδου, στη Διεθνή Έκθεση TISEStonExpo, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Mandalay Bay στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, από 31 Ιανουαρίου έως 02 Φεβρουαρίου.

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ.Θ.), στήριξε την εθνική συμμετοχή στην έκθεση και την παρουσία οκτώ από τις σπουδαιότερες εταιρίες του κλάδου: FHL Kyriakidis GroupHMG (Hellenic Marble Group), Iktinos Hellas S.A., John Papagiannoulis Bros S.A.,  Marmara Psofaki S.A., Marmyk Iliopoulos S.A., Nordia MarbleStonetech SA. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως το Natural Stone Pavillion, στο οποίο συμμετείχε και η Ελλάδα, έλαβε το βραβείο για την καλύτερη και πιο εντυπωσιακή παρουσία στη διοργάνωση.

Η χώρα μας συμμετείχε επίσης για πρώτη φορά στη Στρατηγική Συμμαχία για την Προώθηση Φυσικών Πετρωμάτων (Natural Stone Strategic Alliance), στην οποία οι Σύνδεσμοι που εκπροσωπούν τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο των φυσικών πετρωμάτων, συνεργάζονται στενά για την στρατηγική ανάπτυξη του τομέα. Στη συμμαχία αυτή, συμμετέχουν επίσης η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Το κοινό της έκθεσης, όπως κατασκευαστές, αρχιτέκτονες και designers, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ξεναγήσεις που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Natural Stone Institute “NSI” και να γνωρίσει από κοντά μερικά από τα πιο εμβληματικά και παγκοσμίως γνωστά είδη ελληνικών μαρμάρων, καθώς και τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας του, για την παραγωγή έργων υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, την πρώτη μέρα της έκθεσης διοργανώθηκε ομιλία/παρουσίαση του Ελληνικού Μαρμάρου στο Natural Stone Theater.

Παράλληλα, όσοι επισκέφτηκαν το κεντρικό περίπτερο «Greek Marble», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μια μοναδική διαδραστική εμπειρία. Ο  γλύπτης και απόφοιτος του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου,  κ. Αργύρης Ραλλιάς, επιμελήθηκε από την αρχή, τη δημιουργία ενός εξαιρετικού για τον συμβολισμό του, γλυπτού, με τον τίτλο «Η Κυρά της Καραμουρλάρ». Το γλυπτό, το οποίο ολοκληρώθηκε κατά την διάρκεια της τρίτης μέρας της έκθεσης, έγινε δωρεά στο Ινστιτούτο Φυσικών Πετρωμάτων των Η.Π.Α (Natural Stone Institute) και θα δημοπρατηθεί μέσα στη χρονιά.

H Εντεταλμένη Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κα. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου δήλωσε: «Η Αμερική είναι στρατηγική αγορά για τις ελληνικές εξαγωγές και είμαστε αισιόδοξοι όταν αναπτυσσόμενοι κλάδοι στρέφουν τις προσπάθειες τους προς τα εκεί. Αυτό συμβαίνει φέτος με τον κλάδο του μαρμάρου που με την ενεργή στήριξη της Enterprise Greece, συμμετείχε με 8 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην έκθεση TISE και ταυτόχρονα πρόβαλε το νέο σύγχρονο Branding του κλάδου GREEK MARBLE. Then, Now, Forever, σε μια τεράστια αγορά που παρά τις προκλήσεις, παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες. Το Ελληνικό μάρμαρο ένα προϊόν συνυφασμένο με τον πολιτισμό μας, εξάγεται σε όλο τον κόσμο και πλέον παρουσιάζεται με αξιώσεις και στην αγορά των Η.Π.Α.»

Από την πλευρά της, η  κα. Ιουλία Χαϊδά, Πρόεδρος του ΣΕΜΜΘ ανέφερε πως: «Η συνεργασία μεταξύ των μεγαλύτερων εθνικών συνδέσμων του κόσμου για την προώθηση των φυσικών πετρωμάτων ως κατασκευαστικό προϊόν, οι στρατηγικές πρωτοβουλίες, οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και η κοινοποίηση βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των συνδέσμων, ίσως είναι μια από τις πιο ευχάριστες εξελίξεις στον κλάδο, διεθνώς. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η ισχυρή συνεργασία είναι μόνο η αρχή, σε μια σειρά δράσεων που θα ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις του τομέα παγκόσμια.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Natural Stone Institute, κος Jim Hieb επεσήμανε: «Η ελληνική αποστολή  έκανε κυριολεκτικά τα αδύνατα δυνατά και εντυπωσίασε στην πρώτη της συμμετοχή στην έκθεση StoneExpo τόσο με την παρουσία σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου όσο και με την μοναδική ιδέα της ζωντανής δημιουργίας γλυπτού  κατά την διάρκεια της έκθεσης που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έκθεσης  StonExpo, στο  εθνικό περίπτερο “Greek Marble”. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία που είχαμε με την Enterprise Greece, τον ΣΕΜΜΘ και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν, καθώς και για την γενναιόδωρη προσφορά του γλυπτού στο Natural Stone Institute.»