Γράφει η «ξενοδόχος»

Σε μικρότερα ακίνητα που όμως παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές όπως συμβαίνει στις κατηγορίες των γραφείων και των τουριστικών ακινήτων επενδύει η Centric στο πλαίσιο της επέκτασής της στον τομέα του real estate, πιο εντατικά εδώ και μία τριετία.

H κατά 100% θυγατρική της εταιρεία, GrandbayLimited, συμμετείχε στην διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που αφορούσε σε μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στην Αράχωβα και αναδείχτηκε ως υπερθεματιστής με αποτέλεσμα την κατακύρωση της μονάδας στη θυγατρική της για το ποσό των 1,1 εκατ € περίπου.

Πρόκειται για συγκρότημα δύο κτιρίων που λειτουργεί ως ξενοδοχειακή επιχείρηση που ανήκε στον Πάνο Δάβαρη. Ο πλειστηριασμός που στρεφόταν κατά της «Δάβαρης Αράχωβα Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» αφορούσε ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, με συγκρότημα δύο κατοικιών, το οποίο βρίσκεται στην θέση «Τρουβουλός» της Αράχωβας.

Το αργοτεμάχιο έχει προέλθει από τη φυσική συνένωση 4 μικρότερων με τη συνολική επιφάνεια να φτάνει τα 2.976,27 τ.μ. και αποκτήθηκε από την εταιρεία του Π. Δάβαρη το 2004.Οπως σημειώνει η διοίκηση της Centric, η επενδυτική αυτή κίνηση εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του oμίλου για την ενίσχυση της μονάδας τουριστικών ακινήτων, κυρίως σε περιοχές υψηλής προβολής.

  • “Η βιομηχανία του τουρισμού εξακολουθεί να διαμορφώνει ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης”…

Ο όμιλος έχει αποκτήσει και άλλα ακίνητα τους τελευταίους μήνες:

Ενδεικτικά προχώρησε στην αγορά δύο ακινήτων έναντι 1,7 εκατ. ευρώ σε πλειστηριασμό μέσω της Bright Sky Properties που συμμετείχε στην διαδικασία εκποίησης ακινήτων- οικοπέδων που βρίσκονται στον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής.

Πρόκειται για δύο όμορα οικόπεδα συνολικής έκτασης 4.895,40 τ.μ. τα οποία μπορούν να αποτελέσουν είτε τη βάση για την κατασκευή σύγχρονων επαγγελματικών εγκαταστάσεων υψηλών προδιαγραφών, είτε να διατεθούν προς πώληση καταγράφοντας σημαντικά κεφαλαιακά κέρδη.

Νωρίτερα είχε αποκτήσει μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας για το ποσό των 1,9 εκατ. ευρώ, εκεί όπου στεγάζεται η ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού, ενώ έπεται και συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here