Στην έγκριση νέων οικονομικών σχεδίων προχώρησε η Μπαρτσελόνα σε δημοψήφισμα που έγινε το βράδυ της Κυριακής (19/12), προκειμένου να επιτραπεί η ανακαίνιση του εμβληματικού Camp Nou και τα περίχωρά του.

Ο επενδυτικός όμιλος Goldman Sachs, ο οποίος είχε συμφωνήσει να δανείσει 595 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους του συλλόγου τον Αύγουστο, θα χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του γηπέδου βάσει ενός 35ετούς σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής πενταετούς περιόδου χάριτος.

Το νέο οικονομικό σχέδιο (συμπεριλαμβανομένου πρόσθετου χρέους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ), εγκρίθηκε με ποσοστό 87,8% από τους 48.623 συμμετέχοντες, που αποτελούν περίπου το 44,2% των συνολικών μελών του συλλόγου.

Τα χρΕη του ισπανικοΥ συλλΟγου, ανΕρχονται σε 1,35 δισ. ευρΩ, εκ των οποΙων τα 673 εκατ. οφείλονται σε τράπεζες.

Προτεραιότητα των διοικούντων, είναι οι ανακαίνιση του γηπέδου. Στόχος είναι το Camp Nou να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2025 με τις εργασίες να αρχίζουν τον επόμενο χρόνο για να επεκταθεί η χωρητικότητα σε 105.000 θέσεις, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα δήλωσε ότι ο σύλλογος αναμένει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα έσοδα ετησίως, με το νέο γήπεδο, χάρη σε χορηγίες και δικαιώματα ονομασίας, έκδοση εισιτηρίων, catering, VIP boxes, συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Το έργο, θα περιλαμβάνει επίσης την ανανέωση της υποδομής του συλλόγου, όπως τα γραφεία και το Palau Blaugrana, έναν πολυαθλητικό χώρο που έχει… χρεωθεί με πολλαπλά πρόστιμα, επειδή δεν πληροί τις απαιτήσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων για αγώνες μπάσκετ.

Το νέο Palau Blaugrana θα ολοκληρωθεί το 2026, τα γραφεία και το ξενοδοχείο «Campus Barça» μέχρι το 2027.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα μετατρέπει το Μπερναμπέου σε χώρο εκθέσεων, συνεδρίων, γήπεδο τένις, μπάσκετ και σε… πασαρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here