Αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, θα καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών  νομοθετική ρύθμιση  στη Βουλή με την οποία εκτινάσσεται στα 800.000 ευρώ  το ελάχιστο όριο επένδυσης για τις Golden Visa σε μια σειρά από περιοχές της χώρας, που παρουσιάζουν υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον από πολίτες τρίτων χωρών.

Τα όρια αναμένεται να  αυξηθούν στις πολλές περιοχές της χώρας είτε αφορούν εκείνες που θεωρούνται «εμπορικές» είτε αυτές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές μετά την αύξηση του ορίου πέρυσι το καλοκαίρι.

Σήμερα το ελάχιστο όριο είναι 500.000 ευρώ για τα Βόρεια και τα Νότια Προάστια της Αττικής, το κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να μετατοπιστεί σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Περιστέρι, η Παλλήνη κ.α.

Η διάταξη που θα κατατεθεί θα προβλέπει την αύξηση του ορίου στα 800.000 ευρώ στα βόρεια και τα νότια προάστια της Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Ρόδο, Πάτμο και Χανιά.

Golden Visa πολλών ταχυτήτων

Στις περιοχές όπου παρατηρείται σημαντικό ενδιαφέρον και σήμερα το όριο είναι 250.000 ευρώ, το ποσό θα αυξηθεί στα 400.000 ευρώ.

Στις περιοχές  που δεν υπάρχει κινητικότητα από πλευράς επενδυτών το όριο θα παραμείνει στα 250.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ