Με 493 “αφίξεις” και συνολικά 2.755 καταγραφές, για 35η χρονιά το forbes παρουσιάζει τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων τον κόσμο. Παρά την κρίση της πανδημίας, που συνεχίζει να πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει επιπλέον 660 ονόματα συγκριτικά με το πρηγούμενο έτος.

Συγκεντρωτικά, η περιουσία των κροίσων αυτού του κόσμου ανέρχεται σε 13,1 τρισ. δολάρια, από 8 τρισ. δολάρια που ήταν η περιουσία των μελών της λίστας του 2020.

Η πλουσιότερη νεοεισερχόμενη στη λίστα, με περιουσία 38,2 δισ. δολαρίων, είναι η Miriam Adelson από τη Νεβάδα, που κληρονόμησε την αυτοκρατορία καζίνο του συζύγου της Sheldon Adelson μετά τον θάνατό του τον Ιανουάριο.

Όπως αποτυπώνεται από τη λίστα, σχεδόν ένας νέος δισεκατομμυριούχους προστέθηκε κάθε 17 ώρες, με 210 εξ αυτών να προέρχονται από την Κίνα και το Χόνγκ Κονγκ και 98 από τις ΗΠΑ.

Οι “τοπ των τοπ”

Πάντως στην κορυφή παραμένουν γνωστά πρόσωπα όπως

  1. Jeff Bezos (περιουσία 177 δισ. δολ., αυξημένη κατά 64 δισ. δολάρια σε σύγκριση με πέρυσι)

2.Elon Musk (περιουσία 151 δισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 126,4 δισ. δολάρια. Η εκτίναξη της περιουσίας του αποδίδεται στα κέρδη της μετοχής της Tesla)

3. Bernard Arnault (περιουσία στα 150 δισ. δολάρια, από 76 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο, λόγω της αύξησης κατά 86% που σημείωσε η μετοχή της LVMH)

4. Bill Gates, (περιουσία 124 δισ. δολάρια)

5. Mark Zuckerberg, με περιουσία 97 δισ. δολαρίων από 42,3 δις, εξαιτίας της ανόδου κατά 80% που σημείωσε η μετοχή του Facebook)

Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα αναλυτικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here