του Λάμπρου Ρόδη

«Κι αν θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο» είχε γράψει ο σημαντικός Έλληνας ποιητής, μεταφραστής και στιχουργός Νίκος Γκάτσος και το μελοποίησε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, ο Μάνος Χατζηδάκης. Ένας στίχος που αποτέλεσε και μία από τις “365yposxeseis” που σχεδόν καθημερινά βλέπουμε να «ανεβαίνουν» στην ψηφιακή σελίδα της ΜΙΝΕΤΤΑ στα social media, ξεδιπλώνοντας, μέρα με την ημέρα, τη φιλοσοφία μιας ασφαλιστικής εταιρείας, κομμάτι της οποίας είναι από το 1995 ο κ. Μανόλης Γκατζόφλιας.

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA in Finance and Investment του Πανεπιστημίου Exeter UK και σημερινός διευθυντής Οργάνωσης Λειτουργιών της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής, ο κ. Γκατζόφλιας αποτελεί ένα από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα που συνδέθηκαν με μια ασφαλιστική εταιρεία που εξυπηρέτησε για πάνω από πέντε δεκαετίες δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες και διαχειρίστηκε με υπευθυνότητα την περίοδο της πανδημίας.

Ανάμεσα σε όσα αξιοσημείωτα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον κ. Μανόλη Γκατζόφλια στη Διεύθυνση Οργάνωσης Λειτουργιών της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής ήταν και η αναδιάρθρωση της διεύθυνσης πωλήσεων, με στόχο την ακόμη καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των συνεργατών της. Με τις κινήσεις αυτές η ΜΙΝΕΤΤΑ σημείωσε αύξηση της πελατειακής της βάσης, με αντίστοιχη αύξηση των εσόδων της, και παράλληλα δημιούργησε νέα ασφαλιστικά προγράμματα, με αιχμή του δόρατος το “MINETTA electrify”, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσφέροντας, για μία ακόμη φορά, στους καταναλωτές ουσιαστική κάλυψη, η οποία ανταποκρίνεται στις πραγματικές τους ανάγκες.

Αίσθηση στην ασφαλιστική αγορά είχε κάνει και η διαδικτυακή πύλη “MyMinetta”, μια ηλεκτρονική εφαρμογή για τους ασφαλισμένους της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής, η οποία τους προσφέρει, απλά και γρήγορα, πληροφορίες για τα συμβόλαιά τους καθώς και πρόσβαση σε χρηστικές λειτουργίες.

Έχοντας περάσει από θέσεις ευθύνης μέσα στην εταιρεία του, ο κ. Γκατζόφλιας θα έλεγε κανείς ότι έχει συμβάλει αποφασιστικά και στον τεχνολογικό μετασχηματισμό της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής, μιας εταιρείας που διατηρεί τη «φρεσκάδα» της για πάνω από μισό αιώνα, προσφέροντας σε διαμεσολαβητές και ασφαλισμένους πλήθος τεχνολογικών εργαλείων.

Μόλις τον περασμένο χρόνο, μάλιστα, η πιστοποίησή τους ως “4 Star Recognised by EFQM Company” του Διεθνούς Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM αποτελεί επιβεβαίωση της σωστής κατεύθυνσης στην οποία κινείται η ΜΙΝΕΤΤΑ, προσφέροντας ταυτόχρονα στην εταιρεία ένα επιπλέον κίνητρο για περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών της, ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, των συνεργατών της, της ευρύτερης κοινωνίας, αλλά και στις επιχειρηματικές προκλήσεις του μέλλοντος, όπως και ο ίδιος έχει, χαρακτηριστικά, δηλώσει.

Ιδιαίτερες είναι και οι κινήσεις τους να στηρίζουν οικονομικά πρωτοβουλίες γύρω από τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας, όπως το έργο “Walk to Plato’s Academy”, μιας ψηφιακής οπτικοακουστικής εφαρμογής ελεύθερης πρόσβασης, σχεδιασμένης πάνω στα ίχνη του δρόμου που στην αρχαιότητα συνέδεε τον Κεραμεικό με την Ακαδημία Πλάτωνος. Η διαδρομή βασίζεται στη λεπτομερή αρχαιολογική τεκμηρίωση και χαρτογράφηση των δημοσιευμένων ανασκαφικών θέσεων και περιλαμβάνει: ηχητικές αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, χρονολόγιο, πραγματολογικές πληροφορίες και πλούσιο εποπτικό υλικό.

Ο κ. Μανόλης Γκατζόφλιας είναι πατέρας δύο παιδιών και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη όχι μόνο για τον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά και για το διάβασμα και την κηπουρική, ενώ του αρέσει να ψαρεύει και να φωτογραφίζει με πάθος ό,τι του κάνει… «κλικ»!

Από το περιοδικό Insurance World

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here